Ce trebuie să știi despre achiziționarea unei mașini de import?

import

Ce trebuie să știi despre achiziționarea unei mașini de import?Dacă îți dorești să economisești bani atunci când cumperi o mașină, uneori merită să arunci o privire peste graniță. În țările vecine, mașinile pot fi cu până la o treime mai ieftine. Cu toate acestea, este posibil să nu cauți întotdeauna un model nou. Toate tipurile de mașini second hand sunt importate, în mod regulat, din întreaga lume. Iar când alegi această variantă, este important să ții cont de câteva lucruri.

Cum poți importa o mașină?

Dacă te afli în căutarea unei mașini de ocazie, probabil că te întrebi care sunt opțiunile tale de obține o mașină de import. Există trei modalități de a importa o mașină:

  • Poți cumpăra mașina dintr-o altă țară și să o conduci pe cont propriu până acasă. Aceasta este cea mai riscantă opțiune, deoarece este posibil să nu fi tocmai familiarizat cu legile și reglementările din țara de proveniență a mașinii.
  • Poți utiliza un serviciu de cumpărări auto, care va lucra pentru tine ajutându-te să găsești cea mai bună variantă disponibilă, în funcție de nevoile tale și de bugetul tău. Apoi, va cumpăra și importa mașina în locul tău, ocupându-se de toată documentație de rigoare. Această variantă implică anumite costuri, desigur, dar este, de asemenea, și cea mai lipsită de griji opțiune de care poți beneficia.
  • Poți apela la serviciile unei companii de importuri auto. O astfel de companie îți livra mașina, dar răspunderea pentru completarea și gestionarea documentelor de import cade în sarcina ta. Aceasta este cea mai accesibilă opțiune, dar este și cea mai complicată, totodată.

Care sunt avantajele achiziției unei mașini de import?

Când vine vorba de cumpărarea de mașini, multă lume preferă să facă achiziția printr-un dealer local. Cu toate acestea, există o serie de beneficii pentru utilizarea unui serviciu de cumpărări auto, care importă mașini din alte țări. Un avantaj este acela că poți găsi adesea oferte mai bune la mașinile de import decât la cele autohtone. Un alt avantaj este că ai la dispoziție o selecție mai largă de mașini din care să alegi. Dacă îți dorești o anumită marcă sau model de mașină, este mai probabil să-l găsești pe o platformă online de cumpărari mașini de import decât în altă parte.

Care sunt riscurile pe care le implică importul de mașini?

Există, de asemenea, câteva riscuri de care trebuie să ții cont atunci când mergi pe varianta importului de mașini. În funcție de țara din care se importă mașina, este posibil să fie nevoie să plătești taxe și impozite legate de aducerea mașinii în țară. Asigură-te, așadar, că le vei lua în considerare când îți vei calcula bugetul.

Pe de altă parte, este posibil ca mașina să nu îndeplinească standardele de siguranță și emisii din țara noastră. Acest lucru presupune să aduci anumite modificări mașinii înainte de a o putea înmatricula și a o conduce aici. De asemenea, pregătirea documentației pentru importul unei mașini poate fi un proces copleșitor, dacă nu ești familiarizat cu legislația în vigoare. Cel mai sigur este să lucrezi cu o companie specializată în acest sens pentru a evita eventualele probleme.

În ciuda riscurilor, o mașină de import poate fi cea mai economică variantă de a deține un vehicul în cele din urmă. Indiferent că alegi să faci acest lucru pe cont propriu sau că alegi să utilizezi un serviciu de cumpărări auto specializat, documentează-te temeinic și alege cu înțelepciune. Dacă te organizezi puțin, poți importa mașina visurilor tale și s-o aduci acasă pentru mai puțin decât îți imaginezi.

Cumpără o mașină de import online prin Carvago

Dacă îți dorești să achiziționezi o mașină de import online, Carvago este alegerea de top în această privință. Cu o interfață prietenoasă și ușor de utilizat, platforma online Carvago face ca întregul proces de cumpărare a unei mașini să fie unul rapid și fără efort. Fie că îți dorești o mașină sport elegantă sau un sedan mai sofisticat, Carvago te ajută să-ți găsești mașina potrivită în cel mai scurt timp.

Datorită parteneriatelor cu dealeri autorizați din întreaga Europă, Carvago îți oferă o selecție de neegalat de vehicule potrivite nevoilor și bugetului tău. Și, cel mai important, prețurile accesibile și opțiunile flexibile de finanțare înseamnă că vei ajunge la volanul viitoarei tale mașini mai repede decât ți-ai imaginat. Optează pentru serviciile Carvago chiar acum și nu vei regreta!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top