Ce trebuie sa stim despre anvelope

anvelope

Orice posesor al unei mașini știe cât de important este să îți adaptezi anvelopele în funcție de sezon. Cu toate că schimbarea anvelopelor implică o serie de bătăi de cap, necesitatea instalării de anvelope de iarnă reprezintă nu doar o obligație, ci și o datorie pentru cei din jurul tău.

Tocmai de aceea, vă vom prezenta doar câteva dintre motivele pentru care e extrem de necesar să îți schimbi anvelopele odată cu venirea iernii. În primul rând, codul rutier interzice circulația mașinilor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. Schimbarea anvelopelor și instalarea anvelopelor de iarnă este în același timp recomandată de specialiști odată cu scăderea temperaturilor sub 7 grade Celsius. În al doilea rând, siguranța pe care ți-o oferă o mașină dotată cu anvelope de iarnă e un motiv cât se poate de pertinent pentru această alegere. Un alt aspect ar fi acela că, deși trebuie să investești sume care pot părea incomode pentru achiziționarea unui set de anvelope de iarnă, acestea îți vor oferi nu doar stabilitate pe tot parcursul călătoriilor luate, dar și o garanție că nu circuli în afara legii. Apoi, este extrem de necesar să alegi și să achiziționezi anvelope de iarnă cât mai din timp, deoarece nu va mai trebui să îți faci griji odată cu începerea sezonului rece.

Desigur, trebuie să fii conștient de faptul că, alegând anvelope de iarnă, vei alege un produs care se comportă mai bine în sezonul rece și care trebuie, totuși, schimbate odată cu începerea sezonului cald. Însă anvelopele de iarnă trebuie schimbate vara, întrucât afectează distanța de frânare, aceasta ajungând să crească în cazul folosirii lor vara. Pentru a fi siguri cu privire la cum se frânează pe polei, trebuie să alegeți anvelope de iarnă care sunt marcate cu un simbol cu fulg de nea. În ceea ce privește circularea pe timp ploios, tomnatic, e important să alegem anvelope de iarnă care poartă simbolul literei M (de la mud = noroi), pentru ca acestea să nu alunece, în special pe drumurile care nu sunt asfaltate.

Pe lângă necesitatea din punctul de vedere al legislației în vigoare de a schimba anvelopele, trebuie să ne amintim că este ideal să avem un produs specializat pentru fiecare anotimp, așadar opțiunea pentru anvelope de iarnă este una nu doar necesară, dar și convenabilă și eficientă, în special în condițiile în care conduceți mașina în oraș, unde tipul de drum nu ridică probleme de deplasare deosebite. Prin urmare, achiziționarea unor anvelope de iarnă, fabricate de producători cunoscuți și de încredere, vă va face utilizarea mașinii mult mai ușoară și sigură, iar rutina schimbării de anvelope de iarnă cu cele de vară va deveni un reflex în foarte scurt timp. Și, desigur, cu toate că acestea reprezintă o alegere mai puțin economică, în ceea ce privește calitatea condusului, experiența nu se poate compara cu cea a anvelopelor de tip „all season”, care implică dificultăți atât la nivel de alegere a unor anvelope care să se preteze pe toate sezoanele și pe toate tipurile de precipitații, dar reprezintă și o alegere care dă mai multe bătăi de cap decât ar merita.

De aceea, recomandarea noastră este să vă fixați, cât de bine puteți, o rutină sezonieră de schimbare a anvelopelor, nu doar pentru adaptarea la legislația în vigoare, dar și pentru confortul și siguranța oferite. Este, de asemenea, recomandat să nu alegeți în funcție de cel mai mic buget posibil, deoarece, alegând anvelope de iarnă de calitate, veți fi siguri că le puteți refolosi și în următoarele sezoane de iarnă, după ce v-ați obișnuit cu această rutină.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top