Cea mai ieftină mașină electrică din Europa

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa FreZe Nikrob autoexpert.ro

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa este un hatch mini… chinezesc! Costă 13.000 euro și este distribuit de compania letonă Dartz.

Dacă ai curiozitatea să accesezi site-ul companiei letone, vei avea un șoc. În loc de mașinuțe stilate, fără emisii, vei găsi monștri blindați, destinați personalităților, armatei și altor astfel de scenarii speciale. Mai mult, o parte dintre aceste vehicule au apărut și în filme celebre. Printre ele – Dictatorul (2012), Die Hard 5 (2013) și The November Man (2014).

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa FreZe Nikrob autoexpert.ro

Totuși, deși principalele sale activități țin de vehicule speciale, Dartz a relansat o marcă rusească istorică. În 2020, brandul Frese & Co., ale cărui rădăcini datează din anii 1900, a fost readus la viață. Prima electrică din istoria mărcii a fost realizată prin 1900, și avea două motoare ce totalizau 7 CP. În aceeași perioadă, în producție mai exista un vehicul electric destinat livrărilor de marfă.

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa – de la 13.000 euro

Acum, după 120 de ani, Frese a fost trezită la viață de Dartz, și introdusă pe piața electricelor. Doar că numele i s-a schimbat în FreZe. În oferta companiei există deja două versiuni de mini-hatchuri. Se numesc Nikrob. Cea mai ieftină costă 13.000 euro, iar Long Range, cu baterie mare – 15.000. Firește, sunt prețuri de listă, fără discounturi de la stat. Astfel, FreZe Nikrob devine cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa FreZe Nikrob autoexpert.ro

Atenție, însă: cea mai slabă dintre ele promite o autonomie de 200 km, iar LR asigură energie pentru 300. Bateria mică are o capacitate de 13,8 kWh, iar cea mare, de 26,5. Ambele sunt de tip LFP și funcționează la o tensiune de 109 V. Firește, timpii de încărcare sunt lungi, de 6, respectiv 7 ore. Viteza maximă – 100 și 105 km/h.

Cea mai ieftină mașină electrică din Europa FreZe Nikrob autoexpert.ro

Motoarele sunt produse de Siemens. Puterea maximă a versiunii Standard este de 40 CP, iar cea Long Range produce 44 CP. Din echipare nu lipsesc lumini LED, cameră marșarier și aer condiționat.

Citește pe autoexpert ➡ Primul SUV electric turcesc 💡

Dacă ți se pare cunoscut designul, află că este vândută în China deja de doi ani. Acolo, se cheamă Wuling Hongguang, și e chiar mai accesibilă, fiind oferită și cu motor de 20 CP.

via Nikrob

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top