Cea mai mare comandă de mașini electrice din istorie: 100.000 de vehicule în 14 luni

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a primit cea mai mare comandă de vehicule din istoria sa și a pieței mondiale de mașini electrice, 100.000 de vehicule.
Tesla Model 3 (4) mașini electrice

Hertz, companie de închirieri auto aflată în faliment cu doar câteva luni în urmă, a comandat de la Tesla nu mai puțin de 100.000 de mașini, un prim pas către îndeplinirea unui plan îndrăzneț de a electrifica întreaga sa flotă, scrie LifeNews.ro care citează Bloomberg.

Citând persoane apropiate tranzacției, dar fără a avea confirmarea Hertz sau Tesla, jurnaliștii Bloomberg notează că aceasta va este cea mai mare comandă de mașini electrice din istorie, atât ca număr cât și ca valoare. Un cost estimativ al întregului pachet corespunde unei valori de circa 4,2 miliarde de dolari.

Suma menționată este surprinzătoare dacă avem în vedere că ea indică plata unui tarif per mașină foarte apropat de prețul de catalog. De obicei, la comenzi atât de mari și mai ales în doemniul închirierilor de mașini, discouturile solicitate producătorului de operatorul serviciului sunt extrem de mari. E drept că în textul agenției nu se vorbește deloc despre alte servicii de întreținere sau alimentare, detaliu care ar putea justifica suma enormă a contractului.

Mașinile ar urma să fie livrate în următoarele 14 luni, primele dintre acestea urmând a intra în flota Hertz încă din luna noiembrie a acestui an. Ulterior, flota de Tesla Model 3 ar urma să fie distribuită agenților Hertz din Statele Unite și Europa, ei putând oferi clienților carduri de acces atât la stațiile de încărcare cu energie electrică ale Tesla cât și la viitoare astfel de facilități pe care Hetrz le va instala în următoarea perioadă.

Acest plan masiv de electrificare al Hertz va duce, în timp, la schimbarea întregii flote a companiei de închirieri auto care are disponibil în parcul său mondial circa 500.000 de vehicule. De asemenea, o comandă atât de mare dezvăluie intențiile noilor acționari ai Hertz, fondurile Knighthead Capital Management și Certares Management, de a da o lovitură întregii industrii a închirierilor de mașini.

Compania Hertz este prezentă și în România prin Autotechnica Fleet Services, companie care își desfășoară activitatea în domeniul închirierilor de mașini și al leasingului operațional. Flota din România a companiei este compusă din circa 3.500 autoturisme distribuite în șase orașe – București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara.

Adaugati comentariu