Cea mai mare comendă de Mitsubishi i-MiEV de până acum

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anunţat că a livrat primele cincizeci de unităţi din noua generaţie de maşini electrice Mitsubishi i-MiEV dintr-un total de  507 de unităţi achizitionate deja de Guvernul Estonian. Acestă acţiune marchează începutul primei livrări a celei mai mari comenzi de până acum pentru modelul electric i-MiEV.

Pe 21 octombrie, la Tallinn, capitala Estoniei a avut loc ceremonia pentru livrarea celor cincizeci de unităţi ale modelului Mitsubishi i-MiEV la care au participat domnul Andrus Ansip, Prim Ministrul  Estoniei şi alte oficialităţi ale Guvernului Estonian.

Comandarea celor 507 de unităţi Mitsubishi i-MiEV către guvernul Estonian s-a concretizat în luna martie a anului curent între Mitsubishi Corporation şi guvernul Estonian ca parte a unui acord de cumpărare a drepturilor pentru 10 milioane de tone de emisii. Mitsubishi Motors Corporation şi-a propus ca până la sfârşitul anului fiscal 2011 să furnizeze întreaga comandă către Estonia.

Guvernul Estonian intenţionează să utilizeze modelul electric i-MiEV în instituţiile publice (în domeniul asistenţei sociale) ca parte a strategiei sale de a promova vehiculele electrice la nivel naţional în dorinţa de a reduce emisiile de CO2. În plus, guvernul Estonian a introdus déjà subvenţii pentru achiziţiile de vehicule electrice şi plănuieşte să pună la punct infrastructura în această direcţie.

Mitsubishi Motors Corporation va ajuta la promovarea maşinilor electrice în Estonia prin acordarea de sprijin tehnic în monitorizarea reducerilor emisiilor de CO2 şi îşi propune ca începând cu luna Noiembrie să înceapă vânzările pentru modelul electric i-MiEV către populaţie.

În acest moment, Mitsubishi Motors Corporation vinde modelul electric i-MiEV în multe ţări şi regiuni din întreaga lume inclusiv Japonia, Europa, Hong Kong, Australia, şi va începe vânzările acestuia si  în Statele Unite şi Canada, în cursul acestui an. Pe lângă Estonia, Mitsubishi Motors Corporation a stabilit înţelegeri cu mai multe ţări, cum ar fi Principatul Monaco, Islanda, Danemarca, Singapore, Thailanda, şi nu numai,  în efortul de promovare a vehiculele electrice.

Adaugati comentariu