Cea mai sigură mașină în 2021

Cea mai sigură mașină în 2021 autoexpert.ro

Euro NCAP, organizația care testează nivelul de siguranță a automobilelor, a publicat rezultatele testelor din acest an. Ei bine, cea mai sigură mașină în 2021 este SUV-ul Lynk & Co 01!

Cea mai sigură mașină în 2021 este… un model chinezesc! Euro NCAP testează modelele aflate în oferta pentru Europa a producătorilor auto. Astfel, SUV-ul compact Lynk & Co 01 a dovedit cel mai bun nivel de siguranță pentru ocupanții adulți, indiferent dacă ne referim la modelele testate în acest an, sau anul trecut. Scorul obținut: 96%. La impactul frontal, singurele zone vulnerabile au fost gambele șoferului și trunchiul adultului de pe banchetă. Dar și acestea au fost protejate ”adecvat”, deci nu există pericole pentru ei. Mai mult, la impact lateral și din spate, toți ocupanții și șoferul au fost perfect protejați.

Cea mai sigură mașină în 2021 autoexpert.ro

Cea mai sigură mașină în 2021 – copiii

În cazul copiilor, situația se schimbă puțin, dar campionii sunt tot chinezi. Sau suedezi, depinde cum vezi situația. Polestar 2, crossoverul coupe electric produs de compania mamă a lui Volvo, Geely, a reușit un scor de 89%. Este modelul în care copiii între 6 și 10 ani sunt cel mai bine protejați. Performanța sa este egalată de alte 4 modele testate în 2021, dar niciunul nu a obținut același punctaj. Și VW ID.3, care a fost testat anul trecut, a reușit un scor de 89%.

Cea mai sigură mașină în 2021 autoexpert.ro

Pietonii sunt cel mai bine protejați de Subaru Outback în cazul unui impact. Acesta are capota și bara de protecție din față realizate din materiale care se deformează la impactul cu pietonii și bicicliștii. Astfel, preiau din energia impactului. Singurele probleme sunt în zona stâlpilor parbrizului, acolo unde niciun model nu are performanțe mai bune.

Cea mai sigură mașină în 2021 autoexpert.ro pietoni

În sfârșit, în cazul pachetului ADAS (al sistemelor de asistență), cea mai bogată ofertă standard aparține aceluiași Subaru Outback. În versiunea de bază, sunt incluse, printre altele, monitorizarea nivelului de oboseală a șoferului, atât cu o cameră care observă mișcarea ochilor, cât și indirect, prin modul în care mișcă volanul. De asemenea, dispune de asistent de bandă, care corectează fin traiectoria și care intervine decis în momente critice.

Cea mai sigură mașină în 2021 autoexpert.ro ADASvia euro NCAP

 

Adaugati comentariu