Cee’d devine Ceed și este prezentată într-o schiță oficială

Kia Cee'd teaser

Kia arată viitoarea generație Cee’d, care va fi prezentată luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva, publicând o schiță oficială. În mod suprinzător, sud-coreenii renunță la apostroful din denumirea modelului, așa că Cee’d devine acum Ceed.

Kia face ultimele retușuri la noul Ceed, ajuns la cea de-a treia generație. Imaginea teaser arată linii cursive și un design super îndrăzneț, care va parțial îmblânzit în cazul vehiculului de serie. Nu numai că modelul va arăta altfel, dar se va și numi un pic diferit. Numele său este de acum Ceed, așa cum a anticipat conceptul Proceed. Constructorul ține să amintească ce înseamnă numele modelului: “Community of Europe with European Design” (Comunitatea Europei cu Design European). Ca și modelele anterioare, mașina a fost desenată la Centrul de Design de la Frankfurt.

În schița prezentată, plafonul urmează o linie descendentă, iar din profil, este încă neclar dacă sunt cinci sau trei portiere. Kia a tăiat însă, de pe listă, versiunea coupe, din cauza cererii mici. Va veni însă, un shooting brake în gama Ceed, care va fi urmat de un crossover.

Ceed arată mai agresiv ca predecesorul său, iar partea din față va semăna cu ceea ce am văzut la Stinger. Sud-coreenii păstrează secretul asupra gamei de motorizare, dar sora de platformă, Hyundai i30, i-ar putea împrumuta motoarele, transmisiile și alte elemente tehnice.

Noul Ceed va ajunge în showroom-uri în cel de-al doilea sfert al anului.

Adaugati comentariu