Cel mai ieftin Renault Clio: ce primești pentru 12.490 euro

Cel mai ieftin Renault Clio autoexpert.ro

Noua generație Renault Clio este cel mai de succes hatch mic din Europa, și unul dintre cele mai ieftine. Iată ce oferă cel mai ieftin Renault Clio, la 12.490 de euro.

Treaba e clară! mașina asta arată șic și în versiunea de bază. Cu farurile puternic stilizate și forma dinamică, nu pare că ai ales-o pentru prețul scăzut. Și, poate cel mai important, nici nu e slab echipată: ai aer condiționat, să nu transpiri la semafor, sistem de sunet, ca să nu te plictisești în ambuteiaje, geamuri electrice pe față (oricum, de câte ori mergi cu patru persoane la bord?) și faruri cu tehnologie full-LED, ca să vezi mai bine când primăria uită să aprindă luminile pe bulevard. Cât despre jantele din oțel, de 15 inchi, poate nu arată spectaculos, dar amortizează excelent gropile urbane.

Cel mai ieftin Renault Clio autoexpert.ro

Dacă vrei jante mai mari sau din aliaj, trebuie să treci la nivelul următor, Zen. Astfel, pentru 800 de euro, primești jante Flexwheel de 16 inchi, patru geamuri electrice, volan acoperit cu imitație de piele, sistem EasyLink de 7 inchi, cu șase boxe și îți deschide poarta spre o mulțime de dotări inaccesibile versiunii Life.

Cel mai ieftin Renault Clio autoexpert.ro

Cel mai ieftin Renault Clio: habitaclu și motor

Spațiul interior, ca la orice Clio, este suficient pentru patru adulți de talie medie (sub 1,80 m). Este o limită dincolo de care poți înghesui patru călători doar pe distanțe scurte. Oricum, cu motorul de bază, SCe 66, nici nu poți aspira la călătorii prea lungi fără să te plictisești, pentru că este exagerat de lent la drum întins și te descurajează să depășești, mai ales cu mașina încărcată. În oraș, în schimb, este excelent, pentru că, fiind aspirat, nu este pretențios, consumă puțin și trage liniar, fără să dezamăgească în primele trepte.

Cel mai ieftin Renault Clio autoexpert.ro

➡ Prețurile lui Clio E-Tech în România 💡

Dacă-ți dorești un Clio pentru rute extraurbane, trebuie neapărat să investești în plus 1300 de euro. Astfel, vei primi motorul turbo TCe 90, mult mai puternic și mai vioi, în special la turații joase și medii. Consumă însă ceva mai mult, mai ales în oraș. Așa că, pentru rutele citadine poți rămâne liniștit la propulsorul aspirat.

Dotări Renault Clio SCe Life

Standard

Cheie cu telecomandă, aer condiționat, radio cu patru boxe, USB, bluetooth, geamuri electrice față, scaun șofer reglabil pe înălțime, banchetă fracționabilă, trei tetiere spate, oglinzi reglabile electric și încălzite, lumini LED, senzor lumini, pilot automat cu limitator de viteză, recunoașterea semnelor de circulație, asistent de bandă, jante tablă de 15 inchi, roată de rezervă de dimensiuni normale

Opționale

Senzori parcare spate 120 euro, sistem multimedia Easy Link cu ecran tactil de 7 inchi, radio, bluetooth și șase difuzoare 200 euro, proiectoare ceață 180 euro

DATE TEHNICE Renault Clio
VersiuneLife SCe 66
Motor/nr. cilindriL3, aspirat
Cilindree (cmc)999
Putere maximă/turaţie (CP/rpm)65/6250
Cuplu maxim/turaţie (Nm/rpm)95/3600
Tracțiunefață
Cutie de vitezemanuală, 5 trepte
L × l × h (mm)4050 × 1798 × 1440
Ampatament (mm)2583
Volum portbagaj (l)340
Masă la gol (kg)1103
Acceleraţie 0–100 km/h (s)17,1
Viteză maximă (km/h)160
Consum WLTP urban/extr./mixt (l/100 km)6,2/4,4/5,1
Emisii CO2 (g/km)116
Preț (euro, cu TVA)12.490

Adaugati comentariu