Cel mai lung pod din lume va fi inaugurat luna aceasta. Nu, nu e în România!

cel mai lung pod maritim din lume (4)

Cel mai lung pod maritim din lume va fi inaugurat luna aceasta, după mai multe amânări. Construcția a costat 20 de miliarde de dolari și a durat nouă ani. Cam cât ne-ar lua nouă să construim 25 de kilometri de autostradă?

Podul care se întinde pe o distanță încă necomunicată oficial, unește țărmul regiunii Lantau cu țărmul vestic al estuarului Fluviului Perlelor.

Este atât de lung, încât cifrele se bat cap în cap. Sunt surse care indică o lungime a podului de 55 de kilometri, dar un site oficial menționează 42 de kilometri. Cifrele ar include și un pasaj de aproximativ 6,7 kilometri, care permite navelor să treacă fără probleme de pod.

Citește și:

Cele mai spectaculoase 10 poduri din lume

Denumit HZMB, podul unește zonele metropolitane Hong Kong și Macau cu orașul Zhuhai. Podul se va inaugura mâine, iar autoritățile promit că acesta va reprezenta o revoluție în ceea ce privește traficul din zonă, reducând timpul parcurs între cele trei mari orașe. Guvernul de la Hong Kong estimează că durata călătoriei din centrul orașului Zhuhai până la aeroportul internațional Hong Kong se va reduce de la patru ore la aproximativ […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top