Francezii au luat-o razna de tot! Au dus primul SUV construit de Bentley, pretențiosul Bentayga, în off-road, alături de cel mai ieftin SUV pe care au putut pune mâna: nimeni altul decât Dacia Duster. Poate credeți că Bentayga mănâncă astfel de mașini la micul dejun. Ei bine, da. Dar numai pe asfalt!

Cel mai scump și cel mai ieftin SUV de pe piață la ora actuală au fost puse față-n față de jurnaliștii francezi de la Auto Moto în duelul extremelor. Cel mai rapid SUV din lume, Bentley Bentayga, vine cu 600 CP și se laudă că atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde. Dar nici viteza, nici ceasul Brietling de aur cu diamante din bord, nu-l ajută prea mult în off-road. Duster-ul nostru se mulțumește cu doar 125 CP, iar versiunea testată de francezi nu are nici măcar oglinzi electrice. Pare un test total nedrept, așa-i?

Francezii sunt nemulțumiți de plasticul tare de pe bordul Duster-ului nostru, dar par încântați că mașina vine cu scaune îmbrăcate în piele, navigație și un spațiu uriaș pentru clasa sa. Și toate astea pentru un preț de 13 ori mai mic față de suma pe care adepții luxului ar da-o pentru bestia de la Bentley. Pe de altă parte, Bentayga aduce tot confortul, opulența și tehnologia futuristă a unei limuzine britanice. Dar la ce îl ajută pe englez toate acestea în off-road?

După atâta distracție, e momentul pentru un grătar. Aveți deja lemnele pregătite în portbagajul Daciei. Iar tacâmurile de argint se află în portbagajul lui Bentayga. Trebuie să știți că setul de tacâmuri oferit opțional la pachet cu SUV-ul englez costă 25.000 de euro. Aproape cât două modele Duster cu echipare de top.