Cel mai potent GLC. Mercedes-AMG GLC 43 cu 367 CP

După dezvăluirea modelelor Mercedes-AMG C 43 și E 43,  a venit rândul GLC-ului să primească o versiune AMG, botezată Mercedes-AMG GLC 43 4Matic.

Noua grilă de tip diamant, noi bare de protecție, oglinzi și un nou difuzor, toate cu detalii negre, jante din aliaj de 19 inchi cu design cu 5 spițe duble și patru țevi de evacuare: genele AMG sunt evidente. Pachetul Night aduce jante de 21 de inchi cu un design bicolor.

Sub capotă, regăsim deja familiarul motor V6 biturbo de 3,0 litri cu 367 CP și 520 Nm, distribuiți către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei 9G-Tronic – care beneficiază de timpi reduși de schimbare a treptelor și de cinci moduri DYNAMIC SELECT, Eco, Comfort, Sport, Sport Plus și Individual. Butonul “M” activează automat modul manual, în care trecerea de la o treaptă la alta se realizează exclusiv prin intermediul padelelor de schimbare a vitezelor amplasate pe volan.

mercedes-amg-glc43 (4)

Sprintul până la viteza de 100 km/h se realizează (pentru cine ține pedala de accelerație la podea) în 4,9 secunde, înainte ca Mercedes-AMG GLC 43 4Matic să se arunce tunător până la o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Suspensia sport AMG Ride Control este o versiune evoluată a suspensiei pneumatice AIR BODY CONTROL. Vine cu amortizoare adaptive, care se pot regla în trei moduri. Sistemul ADS PLUS Adaptive Damping oferă o arie de selecție care include setările Comfort, Sport și Sport Plus.

Pentru a asigura o dinamică superioară la rulare și o accelerație laterală mai mare pe șosea, dar și o tracțiune mai bună în timpul accelerării, sistemul de tracțiune integrală 4Matic oferă o distribuție a cuplului orientată acum mai mult către spate, cu 31% către puntea din față și cu 69% către puntea din spate.

mercedes-amg-glc43 (2)

Printre modificările operate de AMG la interior se regăsesc un volan sport multifunctional cu o parte inferioară aplatizată și cusături roșii contrastante, scaune sport cu suport lateral îmbunătățit și tapițerie din piele neagră ARTICO lucrată manual, în combinație cu microfibră DINAMICA și cusături roșii.

Debutul comercial ar trebui să aibă loc în luna iunie, iar pentru prețuri va trebui să așteptăm o dată mai apropiată de cea a lansării.

Adaugati comentariu