Cel mai puternic CLS debutează pe scena din L.A.

Cunoscuți admiratori ai motoarelor supradimensionate, americanii au avut primii ocazia să vadă cel mai puternic CLS de serie. Cu un motor biturbo de 5.5 l ce produce 557 CP, CLS 63 AMG marchează o nouă era a motoarele de performanță Mercedes-Benz: era supraalimentării.

Noua generatie de propulsoare supraalimentate si-a facut loc si in cadrul diviziei sport a producatorului Mercedes-Benz. Pana de curand indicativul 63 AMG prefigura un propulsor V8 aspirat de 6.3 l capabil sa produca 517 CP, cifra meritorie chiar si in conditiile actuale. Mai nou acelasi indicativ implica un motor V8 de 5.5 si 525 CP standard, sau 557 CP daca optezi pentru pachetul AMG Performance Package. 

Pe langa avantajele legate de puterea maxima si livrarea mult mai jos in ture a cuplului maxim (700 Nm/1750rpm, respectiv 800 Nm/2000rpm), supraalimentarea a dus la o scadere record a emisiilor si a consumului de carburant. Noua unitate consuma cu 32% mai putin decat vechea motor aspirat (9.9 l/100 km in ciclu combinat), producand 232 gCO2/km, o cifra record pentru acest nivel de putere.

Un rol important in obtinerea acestor cifre o are transmisia automata AMG SPEEDSHIFT MCT cu 7 trepte si in particular setarea “Confort” a acesteia. In acest mod sistemul Start/Stop este activ iar pedala de acceleratie are un raspuns usor cenzurat. Modurile Sport, Sport+ si Manual renunta la ideea de ecologie, selectarea lor decupland sistemul Start/Stop. Sprintul 0-100 km/h se realizeaza in 4.4 secunde, respectiv 4.3 secunde cu pachetul Performance.  

Arsenalul tehnic al lui CLS 63 AMG mai include suspensia sport reglabila electronic AMG RIDE CONTROL, o punte fata redesenata si o servodirectie electromecanica parametrica reglata special de inginerii AMG. Pachetul aerodinamic AMG include spoilere, praguri, blocuri optice modificate si un difuzor aerodinamic. Pentru a scadea greutatea masinii o mare parte din noile panouri de caroserie au fost confectionate din aluminiu (spre exemplu o portiera din aluminiu cantareste cu 24 kg mai putin decat una din otel).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top