Cel mai puternic motor electric din lume: 1.360 CP

Pentru cine vrea să își construiască propriul hypercar electric, o companie din Australia oferă un motor electric pe măsură.

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră, iar pe lângă cele oferite de mari constructori, o mulțime de proiecte se concentrează pe conversia unor modele de la motor termic la motor electric.

Astfel, au început să apară o serie de furnizori care livrează motoare electrice ”la cutie” numai bune să fie instalate pe orice proiect. Exista astfel de producători în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Electric GT oferă motoare electrice ce au forma clasică a unui propulsor V8, iar Equipemake oferă un motor electric de 300 CP ce cântărește doar 10 kilograme.

Iar acum, o companie australiană numită Hyperpower Technologies oferă un motor electric care dezvoltă nu mai puțin de 1.360 CP. Numit QFM 360 X acest motor a fost dezvoltat și testat cu ajutorul unei echipe de curse. Top EV Racing a montat nu unul ci patru motoare electrice QFM 360 X pe un dragster.

Puterea totală obținută a fost de 4.895 CP (3.6 megawați), iar în teorie performanțele ce pot atinse sunt incredibile. Echipa australiană vrea să doboare o serie de recorduri de viteză. Viteza de top pe care o poate atinge dragsterul australian este de 612 km/oră.

Via ams

Test Jaguar I-Pace: Platformă electrică special dedicată

Adaugati comentariu