Cele mai aglomerate străzi din lume: România, la loc de cinste!

Cele mai aglomerate strazi din lume autoexpert.ro

Topul ăsta e, cu adevărat, interesant. În esență, e o analiză care raportează numărul mașinilor înmatriculate în fiecare țară, la numărul de kilometri de șosea disponibili în țara respectivă. România se află pe locul 16. Ce țări au, deci, cele mai aglomerate străzi?

Momentul ăla, când prinzi o coadă kilometrică la semafor. Momentul ăla când scoți capul pe geam, ca să înțelegi de ce nu se mai deplasează de câteva minute coloana. Când citești pe Waze comentariile colegilor de suferință. Când ajungi acasă, și toate locurile de parcare sunt ocupate. Toate se reflectă în acest studiu.

Cele mai aglomerate strazi din lume autoexpert.ro

Conform site-ului confused.com, România este pe locul 16 în lume la numărul de mașini raportat la cel de km de șosea. Nu ne așteptam la mai bine, asta e clar! Dar, în realitate, situația ar putea sta și mai prost. O simplă privire arată că în Bulgaria, situația arată groaznic. Vecinii de la sud se situează pe locul 5, cu 171,1 mașini pe km de șosea, de aproape 3 ori mai multe decât la noi. Acum, noi știm că multe dintre mașinile care circulă în România sunt înmatriculate în Bulgaria. Deci, cum ar arăta clasamentul, dacă s-ar ține cont și se asta? Greu de spus! Ne putem, doar, imagina.

Cele mai aglomerate străzi din lume: extremele

La nivel global, conduc detașat țările din Asia și Orientul Mijlociu. Emiratele Arabe Unite sunt, de departe, în vârful clasamentului. Dar aici, explicația este că fiecare emiratez deține câteva mașini, datorită nivelului de trai. Le urmează Hong-Kong, Singapore și Turcia. Prima țară aflată în întregime pe teritoriul european este Bulgaria. Neoficial, aici sunt cele mai multe blocaje rutiere. Realist vorbind, eu nu am întâlnit așa ceva nici în Sofia, nici prin țară.

➡ Top 10 cele mai periculoase drumuri din lume! 💡

La polul opus, trei țări din Africa și Asia. India și Kenya au puțin peste 5 mașini /km de șosea. În sfârșit, Bangladesh are mai puțin de o mașină per km.

Foto: confused.com

Adaugati comentariu