Cele mai bune trotinete și scutere electrice în 2019!

Cele mai bune trotinete și scutere electrice în 2019!

Scuterele și trotinetele electrice sunt incontestabil un mod minunant, rapid și ieftin de a vă deplasa prin orașele aglomerate. Spre deosebire de alte vehicule electrice, cum ar fi hoverboard-urile de exemplu, pentru scutere și trotinete nu ai nevoie de mult exercițiu pentru a te deplasa în siguranță. De asemenea, nu aveți nevoie de permis de conducere ca în cazul unei motociclete sau a unei mașini. Și unul dintre cele mai importante aspecte? Nu trebuie să plătiți pentru benzină sau motorină, doar pentru curentul electric care oricum este mult mai ieftin. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că această piață de scutere și trotinete electrice se dezvoltă pe zi ce trece. Ca să vă faceți o idee asupra modelelor cele mai căutate, am realizat acest top. Din păcate foarte puține dintre acestea se regăsesc și pe piața din România disponibile.

Razor Ecosmart Metro (~ 1600 lei)

EcoSmart Metro Electric Scooter este o versiune mai rafinată a primei generații. Lansat anul trecut, acest scuter electric este cel mai ieftin din această listă, cu un preț de aproximativ 1600 lei. Motorul de 500W vă ajută să ajungeți rapid la o viteză maximă de 28 km/h, iar puntea elegantă de bambus, scaunul reglabil și portbagajul îl fac să fie foarte practic.

Distanța maximă de 16 km și durata de încărcare de până la 12 ore sunt destul de neplăcute, dar este greu să avem foarte multe pretenții având în vedere prețul pentru care este comercializat.

Glion Dolly (~ 2500 lei)

În prezent, mulți producători de asemenea echipamente electrice își doresc să evidențieze modelele lor prin portabilitate, însă în cazul în care cântărește mai mult de 30 kg, oricât ar fi de pliabil produsul, tot nu putem spune că este unul “portabil”. Totuși, Glion Dolly are doar 12 kg, iar sistemul simplu de pliere face ca această trotineta electrica să fie cu adevărat portabilă. Extensia mânerului vă ajută să transportați această trotinetă ca pe un troler tradițional. Motorul de 250W poate să nu ofere prea multă putere, însă cadrul rezistent realizat din aluminiu, distanța maximă de

25 de km și durata mică de reîncărcare (3,5 ore) sunt avantaje care fac acest produs o opțiune practică.

Scrooser (~ 20000 lei)

La o sumă de aproximativ 20000 de lei, acest scuter electric cu emisii zero nu este deloc ieftin. Cu toate acestea, construcția si design-ul acestui scuter sunt printre cele mai bune pe care le-am văzut, și pe deasupra, este capabil să ofere și un confort maxim. Scuterul construit în Germania nu are o viteză mare, putând atinge până la 6, 20 sau 25 de km/h, în funcție de configurație, însă distanța maximă de 55 km pe care o poate parcurge îl plasează în partea de sus a acestui top. Timpul de încărcare este unul mediu pentru un motor de 500W, între 2,5 – 4 ore, deși puteți obține o încărcare de 80% în numai două ore. Interesant este și motorul pe bază de impuls, astfel atunci când doriți să porniți scuterul, cu cât veți împinge mai tare în picior cu atât acesta va pleca mai rapid. Modele configurate pentru o viteză superioară au și clapete de accelerație incluse.

Gigabyke Groove (~ 6000 lei)

Cu cea mai mare distanță parcursă din acest top, Gigabyke Groove nu intenționează să vă limiteze la excursii scurte ca și alte modele existente pe piață. Agilul model de scuter electric vă ajută să parcurgeți până la 55 de km cu o singură încărcare, însă nu vă gândiți că veți face acest lucru cu o viteză foarte mare. Viteza maximă pe care o poate obține cu ajutorul motorului de 750W este de 32 de km/h. Farul cu LED, semnalizatoarele sau vitezometrul digital sunt toate un plus ale acestui scuter. Dacă distanța contează pentru voi mai mult decât viteza, atunci acest model este o opțiune de luat în calcul.

Jetson Electric Bike (~ 7500 lei)

Prima eBike de la Jetson ar putea arăta mai mult cu un scuter Vespa standard, însă mecanica de bază și motorul electric de 500W nu sunt nici pe departe cele tradiționale. Cu un timp de încărcare mai mic de o oră, scuterul Jetson eBike nu vă va întârzia niciodată, fiind gata de drum foarte rapid. Cu acest model aveți opțiunea de a încărca bateria și prin pedalare, dar viteza de deplasare vor fi net mai mici, iar efortul depus va fi pe măsură. Cu toate acestea, poate transporta până la 170 de kg pe o distanță maximă de 65 km cu o singură încărcare, ceea ce poate însemna o plimbare plăcuta, deși posibil prea lentă pentru doi oameni.

Trotineta electrică RYDE 500 (~ 3499 lei)

Trotineta electrică RYDE 500 are cu un motor de 500W / 48V / 10.4Ah, ce o ajută să atingă o viteză maximă de 25 km/h sau chiar 45 km/h dacă dezactivați funcția de limitare a vitezei. Cu o singură încărcare ce durează aproximativ 4-5 ore puteți parcurge aproximativ 45 de km. Trotineta este una de foarte bună calitate, construită din materiale premium rezistente, astfel încât ajunge la o greutate de 18.25 kg. Chiar dacă este o simplă trotinetă, încărcarea maximă suportată este de 150 de kg. Printre alte caracteristici ale acestei trotinete sunt prezența luminii LED, a semnalizatoarelor, vitezometrului digital, discurilor de frână pe ambele roți și a suspensiei pe furca față. De asemenea, un alt mare atuu al ei, este faptul că îi puteți monta suplimentar un scaun, veți crește astfel confortul foarte mult.

Mahindra Genze 2.0 (~ 15000 lei)

GenZe au prezentat scuterul lor de a doua generație la începutul acestui an. Cel mai recent model, GenZe 2.0 are un preț de pornire de 15000 de lei și vine încărcat cu o mulțime de caracteristici. Un element interesant este ecranul tactil de 7 inch și vitezometrul digital, care vă permite să comutați între diferite opțiuni de performanță (Safe, Econ, Sport). De asemenea, acest scuter utilizează ecranul tactil la pornire când solicită conducătorului să introducă codul PIN din patru cifre.

Sistemul scuterului transmite în mod constant date, la fiecare cinci secunde, către serverele companiei și către aplicația oficială de smartphone. Aceste date conțin temperatura motorului, bateria, poziția GPS care vă ajută să localizați scuterul și multe altele asemenea. De asemenea, scuterul utilizează semnalul GSM atunci când nu poate să se conecteze la hot-spot-uri WiFi, fără costuri suplimentare.

Ecoreco S5 (~ 3300 lei)

Ușoare și accesibile, trotinetele Ecoreco sunt potrivite pentru oricine. Cel mai nou model al companiei, S5, este visul oricărei persoane care merge des prin oraș. Cântărind 13.6 kg și având un șasiu subțire, pliabil, găsirea unui loc în autobuz, metrou sau sub birou nu va fi niciodată o problemă. Cu o viteză maximă ce se poate preseta la 11, 19 sau 32 km/h și o distanța maximă cuprinsă între 16 – 32 de km, această trotinetă vă va duce rapid și ieftin unde aveți nevoie.

Adaugati comentariu