Cele mai ciudate amenzi rutiere din lume

În 1896, în Londra a apărut pentru prima dată ideea de amendă, asta după ce un șofer care conducea cu viteza de 13 km/ora a lovit mortal o femeie, mamă a doi copii. În prezent, toate statele lumii au reglementări bine puse la punct în ceea privește circulația și, desigur în cazul amenzilor, pe care le primesc șoferii care nu respectă aceste legi.

  1. În Finlanda s-a înregistrat cea mai mare amendă, 170.000 de euro, acordată lui Jussy Salonoya pentru viteză. Acesta gonea cu Porsche-ul său prin Helsinki, într-o adevărată cursă de viteză.
  2. În California primești o adevărată lecție în urma căreia te vei gțndi de 2 ori dacă vrei să apeși pedala de accelerație. În locul amenzii, legea îți permite optezi pentru o vizită la morgă. Acole, vei înțelege că viața are prioritate.
  3. Mexic, alt stat, alte idei. Aveți grijă, pentru că primarul vă informează urmatorul lucru „conduceți cu atenție, întrucât în orașul nostru nu se găsește niciun spital și nicio farmacie. Ca urmare, nici medici și nici medicamente nu avem. Vă uram drum bun”.
  4. Drumurile Boliviei sunt pline de șoferi teribiliști, drept pentru care accidentele sunt la ordinea zilei. În amintirea celor decedați au fost puse cruci de-o parte și de alta a drumului. Acestea pot reprezenta avertizări serioase.

Citeste continuarea articolului pe MissAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top