Cele mai fiabile mașini de oraș în 2021

toyota aygo

Germanii de la ADAC au publicat raportul anual al fiabilității. Iată care sunt rezultatele în 2021 în clasa mini: cele mai fiabile mașini de oraș.

Acest raport se bazează pe numărul de defecțiuni raportate la 1000 de autoturisme înmatriculate. Este, deci, o statistică reprezentativă pentru piața din Germania, însă poate fi extrapolată fără probleme și la România.

Numai că la noi, deși este foarte probabil ca ordinea în clasament să se păstreze, problemele raportate la mia de exemplare ar putea fi mai dese. Drumurile proaste, care afectează elementele direcției și suspensiei, și blocajele din traficul urban, care accelerează uzura componentelor motorului sunt elocvente. Mai mult, în România este probabil ca proprietarii să nu respecte intervalele de service și calitatea pieselor de schimb.

Cele mai fiabile mașini de oraș: Toyota Aygo

Acestea fiind spuse, trecem la subiect. Cel mai fiabil model din clasa mini este Toyota Aygo. Niciunul dintre concurenți nu s-a putut apropia de robustețea japonezului, care a reușit scoruri senzaționale. De exemplu, numai 1,4 dintr-o mie de exemplare produse în 2018 au înregistrat defecțiuni. Cel mai aproape a fost VW up! (1,8 la mie) și Opel Adam (2,2 la mie).

➡ Test drive cu Toyota Aygo 💡

Performanța s-a păstrat și în cazul modelor mai vechi, cele din 2012 înregistrând defecțiuni în proporție de 4,4 la mie. Au fost urmate de Hyundai i10 (6,2 la mie) și Renault Twingo cu… 16,8 la mie! Diferența dintre primele două și restul este uriașă.

Cele mai fiabile mașini de oraș în 2021 autoexpert.ro

Dacă mergem mai departe, la 2011, Hyundai i10 îi ia fața lui Aygo, cu 6,2 la mie vs 7,9 la mie. Totuși, per ansamblu, Aygo este singurul model a cărui fiabilitate s-a menținut ”verde” pe toată durata 2011-2018.

La celălalt pol al clasamentului, cel mai puțin fiabil model s-a dovedit a fi smart forfour, a cărui fiabilitate s-a situat permanent ”pe roșu”. Au fost centralizate rezultatele din 2015 până în 2018, adică în perioada în care neamțul a fost un Renault Twingo rebranduit. Surprinzător, Twingo s-a descurcat mult mai bine, cu frecvența defecțiunilor redusă cam la jumătate față de forfour.

Adaugati comentariu