Cele mai sigure mașini din lume sunt…

Mercedes-Benz GLE Euro NCAP

EuroNCAP a făcut publice rezultatele celei mai recente sesiuni de teste, la care au fost supuse Tesla Model 3, Mercedes-Benz Clasa B, Skoda Scala și Kia Ceed au intrat în programul de testare.

Tesla Model 3 a obținut cinci stele, cu un procentaj de 96% pentru protecția ocupanților adulți, 86% pentru protecția pasagerilor copii și 74% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic, în timp ce sistemele de siguranță au fost notate cu 94%, cel mai bun punctaj obținut vreodată în istoria Euro NCAP, au remarcat specialiștii.

Mercedes-Benz a stat cu emoții pentru două dintre noile sale modele: Clasa B și GLE. Compacta a bifat 96% pentru ocupanții adulți, 90% pentru copii, 78% pentru participanții vulnerabili la trafic și 75% pentru sistemele de siguranță, obținând tot cinci stele.

Tot cinci stele și-a adjudecat și SUV-ul GLE, dezvăluit de Mercedes-Benz în această primăvară, cu scoruri foarte bune, de 91%, 90%, 78%, respectiv 78%.

Și Scala i-a făcut fericiți pe inginerii de la Skoda, cu punctajul maxim, obținând 97% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor aflați la bord, 81% pentru participanții vulnerabili la trafic și înregistrând 76% pentru sistemele de siguranță.

Și cei de la Kia sunt mulțumiți. Noul Ceed, echipat cu pachetul de siguranță, a obținut tot cinci stele. Pasagerii adulți sunt protejați în proporție de 88% la bordul lui Ceed, pasagerii copii – în proporție de 85%, participanții vulnerabili la trafic – în proporție de 68%, în timp ce experții în siguranță au notat sistemele de siguranță cu 73%. Cu echipamentele standard de siguranță, Ceed a obținut patru stele.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top