Celebrul monopost Williams FW14 din 1991 va fi vândut la licitație

Este chiar exemplarul Williams FW14 pilotat de Nigel Mansell în sezonul 1991 și este celebru pentru imaginile în care britanicul îl duce pe rivalul său Ayrton Senna la boxe.

Monopostul Williams FW14 este poate una din mașinile de Formula 1 cel mai ușor de recunoscut de către fanii sportului. Pilotată de Nigel Mansell în sezonul 1991, acest monopost a rămas în istorie și pentru celebrul tur de final din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, când Mansell a oprit să îl ia pe rivalului său Ayrton Senna, rămas fără benzină la finalul cursei. Senna a călătorit spre boxele echipei sale sprijinit pe marginea monopostului pilotat de Mansell.

foto: TopGear.com

Monopostul Williams FW14 scos la licitație

Mansell a reușit patru victorii de cursă la volanul monopostului FW14 în 1991: Franța, Marea Britanie, Italia și Spania. Monopostul se află acum în proprietatea fostului pilot Nigel Mansell fiind un cadou al echipei Williams pentru acesta. Mașina a rămas în colecția sa personală până acum. În luna mai, casa de licitații RM Sothebys va oferi spre achiziție acest monopost în cadru unui eveniment ce va avea loc la Monte Carlo.

În cadrul licitației se așteaptă ca monopostul FW14 să aducă între 1.5 și 3 milioane de euro. În imaginile publicate de către casa de licitații se poate observa că aspectul monopostului este cel original cu logo-urile sponsorilor din 1991. Din păcate, monopostul nu vine însoțit de motorul V10 Renault, acesta fiind eliminat din monopost de către echipă înainte ca mașina să îi fie oferită lui Mansell.

Via Carscoops, Sothebys

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top