Centrul Capitalei blocat de protestul taximetriștilor. Restricții de circulație în zonă

proteste taximetristi

Transportatorii au blocat deja parțial Piața Victoriei. Peste 1.500 de taximetriști au venit cu mașinile în fața Guvernului. Brigada Rutieră a Capitalei recomandă ocolirea zonei.

Taximetriștii protestează împotriva Ordonanței de Urgență “pentru menținerea pirateriei”. Aproximativ 5.000 de șoferi și-au anunțat prezența în Piața Victoriei, iar polițiștii vor institui treptat restricții de trafic până în jurul orei 18:00, atunci când protestul ar trebui să se finalizeze.

”Este resistematizată circulaţia în Piaţa Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului Romîniei”, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei.

S-a înființat linie telefonică de reclamat taximetriști

S-a dispus restricționarea traficului rutier și pe Șoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei. Străzi ca Paris și breteaua care face legătura dintre Bulevardul Iancu de Hunedoara și Piața Victoriei pot fi, de asemenea, vizate de restricții.

”Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Aceștia acuză platformele de ridesharing, cum sunt Uber, Taxify și Clever, că nu funcționează legal. Uber și Taxify solicită amânarea modificărilor destinate Legii taximetriei.

Oficialii Uber anunță că sunt deschiși în vederea unei colaborări cu taximetriștii: „Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport!”

Sursă foto: Cotidianul.ro.

Adaugati comentariu