Cerere mare pentru modelul electric Hyundai Ioniq 5

ioniq5-autoexpert.ro-18

Noul model electric Ioniq 5 lansat de Hyundai se bucură de un succes deosebit, cele 3000 de exemplare ale serie de lansare fiind epuizate în 24 de ore.

Noul model electric lansat de Hyundai sub noul brand Ioniq s-a bucurat de un succes deosebit încă din primele ore. Constructorul coreean anunță că a primit aproximativ 9000 de solicitări pentru rezervarea unui exemplar.

Hyundai Ioniq 5 – primul model electric din noua gamă

Au fost, însă, disponibile doar 3000 de exemplare ale versiunii de lansare a modelului Ioniq 5, toate fiind rezervate în mai puțin de 24 de ore. Hyundai mai spune că în prima săptămână de la lansare peste 236.000 de potențiali clienți din Europa s-au interesat despre noul model electric.

ioniq5-autoexpert.ro-9

Deși are proporții de model hatchback, noul Ioniq 5 este de fapt un SUV de 4.63 m lungime (mai lung față de modelul Tucson, de exemplu), 1.86 m lățime și 1.6 m înălțime. Ampatamentul este de 3.000 mm. Construit pe platforma E-GMP a grupului asiatic, noul model este puternic inspirat de conceptul Hyundai 45 EV și marchează o rupere față de stilul actual de design al mărcii Hyundai.

La interior, modelul Ioniq 5 abordează un stil minimalist și culori calde. Două ecrane de 12 inch sunt amplasate unul lângă celălalt. Spațiul poate fi configurat, iar scaunele față pot fi pliate. Hyundai a folosit materiale reciclate pentru interiorul noului model.

Primele livrări ale modelului Ioniq 5 sunt prevăzute pentru al doilea trimestru al anului 2021.

Via Hyundai

Adaugati comentariu