CES 2018: Hyundai aduce un model FCEV și pregătește modele autonome

Hyundai a prezentat fotografiile oficiale ale unui SUV FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) pe care-l va prezenta la CES (Consumer Electronic Show). Cu același prilej, constructorul sud-coreean a anunțat semnarea unui parteneriat pentru dezvoltarea de vehicule autonome de grad 4,

Hyundai FCEV

Noul SUV păstrează limbajul de design pe care l-a avut și conceptul prezentat în august, de la care, de altfel, au fost preluate elemente inclusiv la versiunile de producție, un exemplu fiind blocurile optice frontale tip LED care echipează Kona. Și nu este o surpriză în contextul în care imaginile spion cu versiunea pe care a fost testat sistemul de propulsie FCEV ca platformă pentru implementarea tehnologiei autonome. Reamintim, Hyundai a început testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice din SUA în 2015, iar anul trecut, la CES, a fost prezentat publicului noul Ioniq autonom. SUV-ul FCEV, ca și noul Advanced Driver Assistance System (ADAS) dezvoltat de Hyundai urmează să fie prezentat într-un eveniment de presă privat, pe 8 ianuarie, la Mandalay Bay.

autonomous Hyundai

Oficialii companiei au profitat de prilej și pentru a anunța că Hyundai și Aurora, lider pe piața tehnologiei de vehicule autonome, au încheiat un parteneriat strategic pentru a lansa, până în anul 2021, modele cu sisteme de conducere autonomă de nivel 4, care, conform organizației SAE (Society of Automotive Engineers International), nu necesită intervenția conducătorului auto în timpul mersului. ”Viitorul aparține transportului autonom, iar tehnologia trebuie să fie testată în trafic real pentru a accelera implementarea sa într-un mod sigur”, a declarat Dr. Woong Chul Yang, vicepreședinte Hyundai Motor.

Hyundai FCEV

Adaugati comentariu