CES 2019 – Acesta e conceptul autonom Kia

conceptul autonom Kia

Acesta este conceptul autonom Kia cu care sud-coreenii vor să revoluționeze mobilitatea. Electric și autonom, conceptul are la bază sistemul R.E.A.D., care combină inteligența emoțională bazată pe inteligență artificială și o cabină concepută pentru cele cinci simțuri.  

Kia prezintă tehnologii inovatoare la CES 2019. La târgul de tehnologie, sud-coreenii vor aduce viziunea lor în ceea ce privește mobilitatea din viitor. Astfel, conceptul Space of Emotive Driving are la bază sistemul R.E.A.D. (Real-time Emotion Adaptive Driving), prima tehnologie dezvoltată în colaborare cu Institutul din Massachusettes pentru Tehnologie.

Citește și:

Noua Kia Ceed este Mașina Anului 2019 în România

Astfel, sistemul poate optimiza și poate personaliza spațiul din cabină raportat la starea emoțională a șoferului, grație capacității de a recunoaște bio-semnalele, cu ajutorul inteligenței artificiale. Tehnologia va monitoriza starea celui aflat la volan și îi va adapta ambianța din cabină conform evaluărilor. Cabina devine astfel, un mediu relaxant.

“Am dezvoltat sistemul R.E.A.D pentru a crea un spațiu interactiv. Acest sistem va permite comunicarea continuă dintre șofer și vehicul, oferind astfel un spațiu optimizat, oientat în timp real către cele cinci simțuri ale omului”, explică Albert Biermann, președinte al Diviziei de Cercetare și Dezvoltare de la Kia Motors.

 

Adaugati comentariu