CES 2019 – Audi prezintă mașina cu realitate virtuală la bord

Audi realitate virtuală (1)

Audi aduce la CES 2019 mașina la bordul căreia pasagerii pot experimenta realitate virtuală. Tehnologia redă elemente VR, sincronizate la mișcările mașinii în timp real. Prototipul futurist este creat de o Disney Games și de filiala holoride GmbH a celor de la Audi.

Audi E-tron cu funcții de realitate virtuală poartă denumirea “Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run”. Exponatul marca Audi redefinește divertismentul la bord. Audi anticipează că în viitor, ocupanții banchetei din spate vor putea urmări filme, vor putea juca jocuri video și vor putea urmări imagini interactive prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală.

Audi realitate virtuală CES 2019 (2)

În cazul prototipului arătat în Las Vegas, atunci când mașina virează la dreapta, nava spațială la bordul căreia își imaginează pasagerii că se află, va face același lucru. Dacă mașina accelerează, pasagerii vor vedea acest lucru la bordul navei.

Holoride GmbH deține patentul pentru tehnologia implementată la bordul noului Audi E-Tron. Noul tip de divertisment va fi lansat, conform reprezentanților noii companii, peste trei ani. Până atunci, mizează pe dezvoltarea infrastructurii car-to-X, care se reducă numărul de opriri la semafoare, acestea întrerupând practic jocul celor care poartă ochelarii VR.

Audi realitate virtuală (2)

Nu este prima colaboarre dintre Audi și Studiourile Marvel. Un Audi R8 a apărut în Iron Man în 2008, iar noua limuzină A8 și-a făcut apariția în “Spider-Man: Homecoming”.

Adaugati comentariu