Cetăţenii români vor putea traversa Ungaria în continuare doar prin coridorul umanitar

Cetăţenii români care se întorc în ţară vor putea traversa Ungaria în continuare doar prin coridorul umanitar, anunță un oficial al Corpului Operativ din Ungaria.

Foto:arhiva

Traversarea teritoriului Ungariei de către cetăţenii români dinspre Europa de Vest spre România va fi posibilă în continuare doar prin coridorul umanitar desemnat, a declarat locotenent-colonelul de poliţie Róbert Kiss, răspunzând la o întrebare, în cadrul conferinţei de presă de marţi a Corpului Operativ din Ungaria.

Cetăţenii români care se întorc în ţară vor putea traversa Ungaria în continuare doar prin coridorul umanitar
Vama Nadlac

Corpul Operativ a fost întrebat despre eventualele schimbări privind coridoarele umanitare care traversează Ungaria, după ce, în urma aglomeraţiei care s-a creat la sfârşitul săptămânii trecute la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, au fost deschise pentru traficul de autoturisme spre România şi punctele de trecere a frontierei Ártánd-Borş şi Csengersima-Petea.

Deplasarea prin Ungaria doar prin coridoare umanitare desemnate

Lt. col. Róbert Kiss a precizat că deplasarea prin Ungaria a cetăţenilor români, venind din Europa de Vest spre România, se face în continuare doar prin coridoarele umanitare desemnate.

În vederea evitării aglomeraţiei în viitor, de la sfârşitul săptămânii trecute, datorită noii structuri de control al traficului, introdusă de autorităţile române, poliţia controlează circulaţia continuu şi, în caz de nevoie, îi dirijează pe automobilişti spre un punct de trecere alternativ – a spus Róbert Kiss.

Cetăţenii români care se întorc în ţară vor putea traversa Ungaria în continuare doar prin coridorul umanitar

Ofiţerul a anunţat de asemenea că, începând cu 21 mai, nu vor mai fi supuşi carantinei persoanele care dispun de un domiciliu stabil sau temporar sau permis de şedere în Slovacia şi care părăsesc ţara pentru o perioadă mai scurtă de 24 de ore. Aceste persoane vor trebui să completeze doar un formular tipizat.

În Croaţia vor putea intra, de acum înainte, nu doar cetăţenii UE care posedă imobile sau ambarcaţiuni în această ţară, ci şi cei care se deplasează din motive personale, la evenimente familiale sau la tratament medical, precum şi toţi cei care pot dovedi că au cazare rezervată – a precizat lt. col. Kiss.

(sursa: Rador.ro)

Citește și:

Zonele unde poți circula fără declarație din 15 mai

Valabilitatea documentelor ARR se prelungește pe perioada stării de alertă

Adaugati comentariu