Acesta este noul crossover Chevrolet Bolt EUV model 2022

Chevrolet Bolt 2022 autoexpert.ro

Modelul electric Bolt tocmai a fost împrospătat, ocazie cu care a primit și un frate crossover, numit Chevrolet Bolt EUV.

Intrat în producție la sfârșitul lui 2016, Bolt a fost primul vehicul electric Chevrolet destinat producției de masă. De atunci au trecut mai bine de patru ani, iar buburuza a fost complet modificată în acest an.

Modificările sunt însemnate și includ exteriorul și habitaclul retușate, în timp ce autonomia a rămas de 416 km. La exterior se evidențiază semnalizările dispuse atipic, în zona superioară a aripilor față, deasupra farurilor. A dispărut și acel pseudo-calandru negru care găzduia emblema Chevrolet, acesta fiind vopsit acum în culoarea caroseriei și integrat perfect în desenul acesteia.

Chevrolet EV autoexpert.ro

Cele mai mari noutăți se găsesc în habitaclu, unde a apărut un nou instrumentar virtual de bord și un sistem multimedia cu display de 10,2 inchi. Acesta are interfață nouă și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, poate fi configurat drept hotspot Wi-Fi 4G LTE și vine cu încărcare wireless a telefonului.

➡ Record de vânzări Renault ZOE 💡

Scaunele au fost redesenate și acum sunt acoperite cu tapițerie din piele artificială, cusută cu ață în culori contrastante. Fosta manetă a cutiei de viteze cu o treaptă a fost înlocuită cu butoane. Printre acestea se află și cel de conducere cu o singură pedală (one pedal).

Chevrolet EV autoexpert.ro

Referitor la mecanică, nimic nu s-a schimbat. Bolt se bazează pe aceeași baterie de 65 kWh, care antrenează motorul de 204 CP și 360 Nm. Chargerul on-board permite încărcarea cu energie pentru 100 de mile (161 km) în 30 de minute petrecute la priză.

Bolt EUV: versiune nou-nouță

Versiunea crossover a apărut în premieră și are un gabarit mai mare. Lungimea a crescut cu 15 cm, iar ampatamentul cu aproape 8 cm. Acestea se oglindesc în spațiul la genunchi pe banchetă, mai mare cu aproape 8 cm decât la Bolt hatch.

Din cauza gabaritului și greutății mai mari, autonomia scade la 402 km. Dincolo de dimensiuni, Bolt EUV este identic cu hatch-ul mai mic, cu o singură excepție. Doar crossoverul vine cu sistemul de rulare autonomă Super Cruise (opțional).

Ofensiva electrică GM 💡

Producția ambelor versiuni va începe în primăvară, iar primele livrări sunt așteptate în vara lui 2021. Prețul versiunii hatch va fi de 31.995 dolari americani (ușor mai mic decât al actualei generații), în timp ce crossoverul Bolt EUV va costa 33.995 USD.

Adaugati comentariu