Chevrolet continuă să sprijine organizaţia SOS Satele Copiilor

Opatija. Chevrolet continuă să sprijine organizaţia SOS Satele Copiilor şi în 2012 printr-o serie de proiecte noi şi sponsorizări în bani.

Chevrolet a pregătit o surpriză pentru copiii din această organizaţie: o vacanţă în fumoasa staţiune croată, Opatija. Copii şi tineri din organizaţia SOS Satele Copiilor din Europa Centrală şi de Est, au fost găzduiţi de Chevrolet în Opatija pentru trei zile. Aici tinerii s-au putut bucura de un program variat care a inclus plajă, sporturi de apă şi câteva surprize.

Chevrolet îsi propune prin acest program să fie cât mai aproape de copiii organizaţiei SOS, nu numai prin acţiuni de sponsorizare, ci implicându-se activ în viaţa de zi cu zi a copiilor.

Opatija a fost ales ca staţiune de vacanţă pentru tinerii din cadrul organizaţiei SOS Satele Copiilor nu numai datorită peisajelor sale pitoreşti, ci şi pentru că oraşul Opatija este un oraş prieten al copiilor din 2005, ceea ce înseamnă că aici, protecţia copiilor, a drepturilor şi a nevoilor acestora, a reprezentat întotdeauna o prioritate, ţinându-se cont de părerile lor şi depunându-se eforturi permanente pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii celor mai tineri cetăţeni ai oraşului.

Participarea copiilor la viaţa comunităţii a fost încurajată aici prin proiectul Consiliului local al copiilor. În cadrul proiectului Oraşe prietene ale copiilor a fost construită o cameră de joacă pentru copii cu nevoi speciale, denumită „Kolibrići”, a fost amenajată plaja pentru copii, Tomaševac, au fost echipate săli destinate educaţiei speciale şi logopediei şi au fost create zone de joacă pentru copii.

În plus, Opatija are un „primar copil”. Ivan Tancabel este elev în clasa a noua la Liceul de turism şi ospitalitate din Opatija. Este consilier în cadrul Consiliului local al copiilor de cinci ani şi anul trecut a fost ales „primarul copil” al oraşului, cu un mandat de doi ani. Dorinţa sa este să îi informeze cât mai complet pe adulţi cu privire la drepturile copiilor, astfel încât aceştia să le poată respecta.

„Sunt foarte bucuros că aţi ales Opatija ca loc de desfăşurare a evenimentului organizat de dumneavoastră şi doresc să vă felicit pentru activităţile în sprijinul copiilor. Chevrolet ajută foarte mult copiii şi de aceea cred că aţi ales locaţia cea mai potrivită pentru o vacanţă oferită acestora, Opatija fiind un oraş care poartă cu mândrie titlul de oraş prieten al copiilor încă din anul 2005”, a declarat Ivo Dujmić, primarul oraşului Opatija.

Chevrolet anunţă şi lansarea unui nou program de sponsorizare în Europa Centrală şi de Est. Unsprezece locaţii din această regiune vor fi sponsorizate cu câte 10.000 de euro.

Anul trecut, pentru a-şi sărbători centenarul, Chevrolet a decis să ofere 100 de cadouri unei organizaţii caritabile. 100 de autovehicule Chevrolet noi au fost donate organizaţiei SOS Satele Copiilor în Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel. Cele 100 de maşini donate au fost 20 de autovehicule de oraș Spark, 20 de autovehicule Aveo  hatchback de mici dimensiuni, 20 de autovehicule compacte Cruze, 20 de autovehicule Orlando cu 7 locuri şi 20 de SUV-uri Captiva cu 7 locuri.

Împreună cu dealerii săi, Chevrolet a oferit întreţinere gratuită pentru maşinile donate până la 100.000 de km. Iniţiativa a sporit mobilitatea copiilor şi mamelor lor SOS, precum şi abilitatea asistenţilor sociali care administrează Programele de Consolidare Familială SOS de a vizita familiile dezavantajate din diverse comunităţi.

Adaugati comentariu