Test drive – Chevrolet Cruze SW 1.4 Turbo/140 CP

Test drive Chevrolet Cruze SW 1.4 Turbo/140 CP

Chevrolet Cruze Station Wagon mai primeşte încă un mare plus atât pentru portbagajul inteligent, cât şi pentru propulsorul de 1.4 litri turbo şi 140 CP.

  • Interior spatios si versatil
  • propulsor turbo performant
  • pret de achizitie convenabil
  • Calitate modesta a interiorului
  • timonerie neinspirata

Nu mai e un secret pentru nimeni că Chevrolet, cu fiecare model lansat, este pe drumul corect. Surprizele apar, însă, de unde te aştepţi mai puţin: atenţia pentru anumite detalii sau caracterul său dinamic.

Un exemplu în acest sens este Cruze Station Wagon, un model nou care, dincolo de spaţiul mai mare pus la dispoziţia ocupanţilor, vine cu un portbagaj inteligent şi o motorizare pe benzină de numai 1.4 litri, dar care dezvoltă 140 CP, pe bune! Modul cum a fost integrat portbagajul merită aplauze: fără a strica armonia liniilor şi, mai mult, fără a crea impresia că este un sedan stretch sau un hatch mai lung.

La interior am avut acelaşi sentiment de maşină bine făcută şi care ascultă vocea clientului – materialul textil care îmbracă bordul în partea pasagerului dreapta a fost înlocuit. Infuzia de tehnologie se arată prin display-ul de mari dimensiuni care poate afişa atât sistemul de navigaţie, cât şi obstacolele din spatele maşinii în cazul în care selectezi treapta pentru mersul înapoi.

Tapiţeria din piele, funcţia de cruise control sau numărul mare de senzori amintesc că ne aflăm într-o maşină de generaţie nouă. Spaţiul destinat bagajelor nu a fost mărit la întâmplare. Acum ai la dispoziţie 500 de litri, dar compartimentaţi cu cap: plase şi cârlige de amarare, spaţii de stocare ascunse sub podea sau în spatele tetierelor aferente locurilor spate. Acestea se dovedesc foarte utile mai ales că propulsorul de 1.4 litri şi 140 CP te îmbie la un stil de condus susţinut. Plăcut în exploatare, dar şi cu un consum redus de carburant (în timpul testului consumul mixt a fost de numai 6,2 litri pentru 100 de km), acesta asigură reprize bune şi niciodată senzaţia că este submotorizat.

Timoneria nu este punctul său forte, însă cu puţin antrenament această situaţie poate fi depăşită. În rest, am descoperit acelaşi Cruze echilibrat, cu o suspensie orientată către confort, dar care nu şi-a pierdut din agilitate odată cu creşterea capacităţii de transport.

Date tehnice: Chevrolet
Cruze
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.4 T
Nr. usi/locuri 5/5
Masa proprie/totala [kg] 1405/1850
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4680/1797/1485
Ampatament
Volum portbagaj [l] 500 ()
Motor si transmisie
Tip motor 1.4 T
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1364
Sistem alimentare injectie directa+turbo
Putere max. [kW(CP)/rpm] 103(140)/4900
Cuplu max. [Nm/rpm] 200/1850
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 200
0-100 km/h [s] 9.5
Consum urban/extra/mixt 7.4/4.7/5.7
Emisii CO2 [g/km] 134

Adaugati comentariu