Chevrolet dublu campion mondial WTCC

Titlurile WTCC la categoriile Producători și Piloți au fost câștigate printr-o nouă victorie și alte două clasări pe podium la Macau.

Chevrolet a câștigat în Macau, titlul Campionatului Mondial de Turisme la categoria Producători, în timp ce Yvan Muller a fost declarat oficial Campion WTCC la categoria Piloți. Acest dublu succes, primul înregistrat de Chevrolet și GM într-un campionat mondial FIA, reprezintă o încheiere perfectă a campaniei excepționale realizate de Cruze pe parcursul sezonului.

Campionatele au fost câștigate spectaculos: Rob Huff și Yvan Muller au înregistrat o dublă victorie în Cursa 1, după o performanță fără greșeală de la start și până la linia de sosire. În Cursa 2, echipa Chevrolet au trecut printr-o luptă grea pentru a-l depăși pe Farfus, terminând pe locurile 3 și 4, ceea ce înseamnă că Chevrolet s-a clasat pe podium în 21 dintre cele 22 de curse ale anului. Din păcate, această clasare nu i-a permis lui Huff să ocupe poziția a doua în campionat, el fiind la egalitate de puncte cu Tarquini, care a fost declarat vice-campion doar datorită numărului de victorii. Alain Menu a avut un weekend mai dificil, însă el și-a demonstrat din nou spiritul de echipă și curajul excepționale, el trebuind să facă față unui eveniment nefericit, moartea tatălui său. Pilotul elvețian a terminat Cursa 1 pe locul al șaptelea, după un contact cu peretele în primul tur.

În timp ce cântecul “We are the Champions!” se auzea în standul Chevrolet după cursă, printre felicitări, toasturi și câteva lacrimi, echipa RML se pregătea pentru o noapte lungă de sărbători bine-meritate. După revenirea în Europa, echipa va reveni la muncă, trebuind să facă față unei noi provocări: transformarea noului Cruze 1.6 turbo într-un autovehicul la fel de competitiv pentru anul 2011 ca și mașina de curse actuală.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top