Chevrolet îi aduce un omagiu lui Louis Chevrolet

O sculptură de mari dimensiuni, din metal, creată în onoarea lui Louis Chevrolet, pionier în industria auto şi cofondatorul mărcii de autovehicule Chevrolet, a fost dezvelită astăzi în oraşul elveţian La Chaux-de-Fonds.

Opera de artă abstractă a fost comandată pentru a sărbători centenarul mărcii de autovehicule, în noiembrie 2011. Astăzi a fost predată în mod oficial oraşului natal al lui Louis Chevrolet de către Dr. Thomas Sedran, Preşedinte şi Director General Chevrolet Europe. Sculptura este un bust inversat al lui Louis Chevrolet. Christian Gonzenbach, artist din Geneva, a creat bustul din oţel inoxidabil şlefuit; opera sa este cea mai mare sculptură de acest gen din Elveţia, având o înălţime de peste cinci metri şi o greutate de 8 tone.

„Chevrolet este cunoscută drept una dintre cele mai emblematice mărci de autovehicule americane din întreaga lume. Cel care a creat-o, cu peste 100 de ani în urmă, şi-a petrecut primii ani ai vieţii aici, în La Chaux-de-Fonds. Suntem onoraţi să aducem un omagiu originilor noastre elveţiene şi legăturii pe care o avem cu locul de naştere al lui Louis Chevrolet, oferind această operă de artă unică oraşului La Chaux-de-Fonds”, a declarat Sedran.

La dezvelirea şi predarea sculpturii au participat reprezentanţi ai primăriei oraşului şi ai Chevrolet, precum şi locuitorii din zona „Parc de l’Ouest”, în care a fost ridicată sculptura cu câteva zile în urmă.

„Suntem încântaţi să primim o operă de artă atât de deosebită”, a declarat Théo Huguenin-Elie, consilier municipal şi director al departamentului de planificare urbană al oraşului La Chaux-de-Fond. „Sculptura lui Louis Chevrolet reprezintă un reper şi o contribuţie semnificativă şi emoţionantă la moştenirea culturală a regiunii. Ne va oferi oportunităţi ample de a discuta despre unul dintre cei mai renumiţi fii ai oraşului nostru, precum şi despre forţele creative pe care La Chaux-de-Fonds le-a pus în mişcare şi care au avut impact la nivel internaţional”, a declarat Huguenin-Elie.

Concurs de artă lansat în anul centenar al mărcii Chevrolet
Sculptura a fost creată de Christian Gonzenbach, câștigătorul unei competiții artistice lansate pe 3 noiembrie 2011, cu ocazia centenarului mărcii de autovehicule americane. Proiectul lui Gonzenbach a fost desemnat cel mai bun din patru opere de artă foarte creative de către un juriu internaţional compus din reprezentanţi ai mărcii Chevrolet, ai oraşului La Chaux-de-Fonds şi artişti consacraţi.

„Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, mie şi proiectului meu, Chevrolet şi oraşul La Chaux-de-Fonds”, a spus Gonzenbach. „Sunt încântat de faptul că am avut şansa să lucrez la o asemenea scară, iar spiritul revoluţionar al lui Louis Chevrolet m-a motivat cu adevărat. Louis Chevrolet a creat autovehicule şi motoare inovatoare şi a câştigat multe curse. Dintr-o dată, imposibilul mi s-a părut extrem de posibil. Iar acest proiect a reprezentat exact acest lucru”, a adăugat artistul din Geneva.

Adaugati comentariu