Chevrolet Silverado EV: versiune electrică pentru popularul pick-up american

Americanii de la Chevrolet au prezentat noul Silverado EV. Popularul pick-up american primește o versiune full-electric cu o autonomie de 640 kilometri.

Chevrolet Silverado, unul dintre cele mai populare modele pick-up de pe piața nord-americană, a primit versine complet electrică. Chevrolet aduce pe piață un concurent direct pentru modele ca Rivian R1T sau Ford F-150 Lightning.

2024 Silverado EV RST

Chevrolet Silverado EV

Noul Chevrolet Silverado EV a fost prezentat la CES 2022 și va fi disponibil în două versiuni: WT și RST. Prima variantă folosește două motoare electrice pentru un total de 517 CP (380 kW) și 834 Nm, în timp ce varianta de top RST utilizează două motoare electrice de 673 CP (495 kW) și 1063 Nm. Setul de baterii folosit de Silverado asigură o autonomie de 640 kilometri, spune constructorul american.

2024 Silverado EV WT

Bateria suportă încărcări rapide la stații de până la 350 kW. Modelul dispune de un interior cu planșă de bord digitală cu ecran de 11 inch, plus un display central de 17 inch. Pe lista echipamentelor găsim direcția integrală, suspensie pneumatică adaptivă, iar în modul WOW (Wide Open Watts) Silverado EV poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.7 secunde.

Modelul dispune inclusiv de prize externe ce oferă o putere de până la 10.2 kW. Cu ajutorul mașinii poți alimenta unelte, o cabană sau chiar altă mașină electrică.

Via Chevrolet

Adaugati comentariu