Chevrolet Spark și Sonic rulează cu Siri

La începutul anului viitor, versiunea americană a modelelor Chevrolet Spark și Sonic (cunoscut în Europa sub denumirea de Aveo) va integra Siri, asistentul inteligent ce rezolvă lucrurile la cerere. Chevrolet a făcut anunțul în cadrul Salonului Auto Internațional de la Los Angeles.

Cu ajutorul sistemului infotainment Chevrolet MyLink din dotarea standard, clienții cu un iPhone compatibil (4S sau mai recent) ce rulează iOS 6 pot transmite sistemului Siri un număr de sarcini pe care acesta le efectuează în timp ce şoferii sunt în siguranță, având privirea la drum și mâinile pe volan. Pentru a reduce și mai mult posibilitatea distragerii atenției, Siri aduce funcția hands-free la un alt nivel cu ajutorul modului de funcționare Eyes Free, ce permite utilizatorilor să interacționeze cu iPhone-ul lor doar prin intermediul vocii, împiedicând în același timp aprinderea ecranului dispozitivului.

Posesorii își conectează pur și simplu iPhone-ul la radioul MyLink prin Bluetooh, îl cuplează cu sistemul și folosesc butonul de activare a vocii de la nivelul volanului pentru a începe și încheia sesiunile cu Siri în modul de funcționare Eyes Free.

„Faptul că Chevrolet a anunțat disponibilitatea funcției Siri Eyes Free pe modelele Spark și Sonic cu mult înaintea mărcilor de lux spune multe despre angajamentul nostru în ceea ce privește clienții autovehiculelor mici,” a declarat Cristi Landy, director de marketing Chevrolet pentru autovehicule de mici dimensiuni. „Conectivitatea sigură, accesibilă, fiabilă și portabilă constituie o prioritate pentru clienții noștri, iar Siri completează capacitățile deja existente ale MyLink de a oferi o experiență de conducere incredibilă.”

Atât Spark cât și Sonic sunt disponibile cu serviciul premium OnStar de Navigație și Conectivitate, valabil timp de șase luni. OnStar conferă un plus de siguranță, securitate și conectivitate acestor autovehicule, incluzând servicii cum ar fi sistemul de răspuns automat la impact, sistemul de asistență în cazul furtului autovehiculului, sistemul de diagnoză a autovehiculului și cel de asistență rutieră.

De asemenea, majoritatea posesorilor de smartphone-uri pot descărca aplicația RemoteLink pentru telefoane mobile, ce oferă abonaților OnStar posibilitatea de a controla și gestiona anumite funcții ale autovehiculului cu telefonul.

Adaugati comentariu