Chevrolet Trax gata de lansarea europeană

Este posibil să nu fie vorba doar despre dimensiuni, dar s-a constatat o predilecţie a clienţilor din Europa Centrală şi de Vest pentru autovehicule de dimensiuni mai mici, compacte, după cum indică explozia vânzărilor din segmentul mini SUV-urilor.

Vânzările din cadrul acestui segment au contrazis tendinţa de scădere a industriei auto în Europa, crescând de la 130.214 de autovehicule în 2008, ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 0,7%, la puţin sub 264.000 în 2012, sau o cotă de piaţă de aproape 2%. Toate semnalele converg către o creştere a cotei de piaţă nemaiîntâlnită în cadrul acestui segment. Se prevede o creştere a vânzărilor cu peste 100% până în anul 2018 şi a cotei de piaţă până la 2,8%.

Prin noul Trax, Chevrolet va introduce pe piaţă un adversar care a fost creat special pentru a satisface cerinţele cumpărătorilor a căror viaţă se desfăşoară cu precădere în oraşele moderne. „Modelul Trax permite mărcii Chevrolet să pătrundă pe segmentul în creştere al SUV-urilor de dimensiuni mici şi oferă flexibilitatea, consumul redus de carburant şi manevrabilitatea pe care şi le doresc aventurierii oraşelor”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe.

Modelul Trax va fi disponibil la dealerii Chevrolet din România din luna septembrie a acestui an, cu o gamă de trei sisteme de propulsie: un motor pe benzină de 1,4 l, cu supraalimentare, ce dezvoltă o putere de 140 cp şi generează un cuplu de 200 Nm, un motor pe benzină de 1,6 l cu putere de 115 cp şi cuplu de 155 Nm şi un motor turbo diesel de 1,7 l de 130 cp, cu un cuplu de 300 Nm.

Tracţiunea integrală este disponibilă pentru modelele Trax echipate cu motorul turbo pe benzină de 1,4 l şi cel diesel, de 1,7 l. Lungimea de 4,25 metri şi lăţimea de 1,77 metri îl fac ideal atât pentru mediul urban, cât şi pentru conducerea pe drumurile de ţară.

Dat fiind că primul SUV din toate timpurile a purtat cu mândrie emblema papionului, nu este surprinzător faptul că Chevrolet a demarat un astfel de proiect. Compania este recunoscută pe scară largă drept creatoarea acestui gen de autovehicule, primul model fiind Suburban, lansat în 1935.

„Marca Chevrolet este recunoscută de multe decenii pentru SUV-urile sale abile şi fiabile. Modelul Trax va asigura toate avantajele tradiţionale ale mărcii Chevrolet şi multe altele”, a declarat Docherty. „Trax este expresia modernă a uneia dintre competenţele de bază ale Chevrolet, anume producerea şi vânzarea unor SUV-uri de excepţie”, a adăugat aceasta.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

ruletă

Secretele experților în jocul de ruletă live

Jocul de ruletă live se poate transforma într-o experiență interesantă și plină de satisfacții, iar dacă încerci să-ți sporești câștigurile, este întotdeauna

Scroll to Top