China ține în viață piața auto mondială. Vânzările au crescut în primul trimestru cu 75%

În luna martie a acestui an piața auto din China a înregistrat o creștere cu 74,9% a vânzărilor, acest rezultat consfințind și împlinirea unui an complet în care piața s-a majorat continuu.
China

Datele Asociației Producătorilor Auto din China (CAAM) pentru primul trimestru al lui 2021 arată că vânzările au crescut în luna martie cu 74,9% până la 2,53 milioane de unități, în timp ce în primele trei luni piața s-a majorat chiar mai mult, cu 75,6%, ajungând la 6,48 milioane de unități.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 239% în martie, la 226.000 de unităţi.

Producătorii locali de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc şi Xpeng Inc, precum şi companiile străine, ca Tesla Inc, îşi extind capacitatea de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Chen Shihua, directorul în cadrul CAAM, a estimat că actualul deficit de semiconductori va avea un impact negativ mai mare asupra producţiei auto din China în trimestrul doi din 2021, decât în primele trei luni din acest an.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% îmn prezent.

În condiţiile în care economia chineză continuă redresarea revenirea cererii va accelera contribuind la creşterea vânzărilor auto în 2021, când livrările ar urma să depăşească 26 milioane de unităţi, în creştere cu 4% faţă de 2020, a previzionat CAAM.

– Piețele vest-europene înregistrează creșteri consistente
– Ce mașini au preferat europenii la începutul lui 2021

Adaugati comentariu