Cinci stele pentru Mazda MX-30 și Honda Jazz la testele EuroNCAP

Modelul electric MX-30 produs de Mazda a obținut scorul maxim de cinci stele la cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP. 

Două noi modele au fost testat de către specialiștii de la EuroNCAP: SUV-ul electric Mazda MX-30 și modelul de clasă mică Honda Jazz. Ambele s-au comportat excelent la testele de impact, obținând scorul maxim de cinci stele.

Mazda MX-30 este primul model full electric produs de constructorul japonez, iar rezultate obținute la testele de impact sunt excelente: 91% pentru protecția pasagerilor adulți și 87% pentru copii, precum și un calificativ de 73% pentru sistemele de asistență.

Singurul capitol unde Mazda poate îmbunătății calitățile modelului MX-30 este la comportamentul față de pietoni și alți utilizatori ai carosabilului, unde modelul electric a obținut un calificativ de 68%.

“MX-30 dezamăgește la abilitățile de evitare a coliziunii cu upietonii prin obținerea unor rezultate mediocre în teste și ca urmare a absenței unor funcții mai avansate”, spune Euro NCAP în comunicatul de presă.

Honda Jazz, noua generație a modelului de clasă mică a obținut tot cinci stele ca scor general. Micul model japonez a obținut 87% pentru protecția pasagerilor adulți, 83% pentru copii și 80% pentru evitarea utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor. Pentru sistemele de asistență, Honda Jazz a primit calificativul de 76%.

5 stele pentru Volkswagen ID.3

Via EuroNCAP

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top