Cine este noul șef de la BMW?

BMW Oliver Zipse (3)

BMW are nou nou șef, după ce Harald Kruger a anunțat că nu va rămâne la conducerea grupului pentru un al doilea mandat. Locul său va fi luat de Oliver Zipse.

Noul șef își va începe mandatul pe 16 august, iar Harald Kruger, numit în funcție în 2015, va demisiona cu o zi înainte. Oliver Zipse a fost ales președinte al Consilului de Administrație al cărui membru era din 2015. Zipse, în vârstă de 55 de ani, s-a ocupat până acum de divizia de producție a companiei, iar BMW este singura companie în care a lucrat până acum.

Oliver Zipse (2)

Zipse a abolvit liceul în Bensheim, Germania, în 1983. A studiat informatică și matematică la Universitatea Utah din Salt Lake City, acolo unde studiase și fratele său mai mare, Hendrik, astăzi profesor doctor la Universitatea din Munchen.

În 1985, Oliver a decis să se întoarcă acasă, în Germania, pentru a-și continua studiile la Universitatea Tehnică din Darmstadt. A abolvit în 1991.

Oliver Zipse (4)

Germanul și-a început cariera în 1991, ca stagiar, și a lucrat de atunci doar în compania BMW. A fost inginer de proiect, a ocupat apoi diverse funcții de conducere la Munchen și ulterior în Africa de Sud. A devenit director al uzinei MINI de la Oxford în 2007 și vicepreședinte al diviziei de Planificare și Strategie a Produsului în 2009.

Zipse a fost numit membru în Consiliul de Administrație în mai 2015. Consiliul de Administrație a luat această decizie în cadrul unei ședințe care a avut loc în Spartanburg, Carolina de Sud, Statele Unite.

Fratele lui Oliver Zipse este un chimist renumit. Profesor doctor Hendrik Zipse predă la Universitatea din Munchen.

 

Adaugati comentariu