Circulația trotinetelor a fost reglementată: viteză maximă 25 km/oră și interzis pe trotuar

Guvernul a aprobat proiectul de reglementare pentru circulația trotinetelor pe drumurile publice. 

După ce la jumătatea lunii ianuarie a fost propus un proiect de Ordonanță de Urgență pentru reglementarea circulației trotinetelor, guvernul a aprobat proiectul. Acesta va intra în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, trotineta este definită ca fiind un: „vehicul utilizat pentru transportul unei singure persoane a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.

Modificările aduse Codului Rutier mai prevăd că trotinetele nu pot fi folosite pe trotuare ci doar pe pistele de biciclete special amenajate, acolo unde acestea există. De asemenea, pot fi folosite pe segmentele de drum unde viteza maximă admisă legal este de 50 km/oră.

Utilizatorii trotinetelor electrice trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani și trebuie să poartă obligatoriu cască de protecție.

În cazul nerespectării noilor reguli de circulație, utilizatorii trotinetelor electrice pot fi sancționați cu amenzi ce variază între 870 și 1.160 lei.

Adaugati comentariu