Citiți în următorul număr AutoExpert

Test în România cu noul Jaguar XJ: “Dacă XF a făcut primul pas pentru Jaguar în epoca modernă a luxului, atunci ce face azi XJ poate fi comparat cu un pas al lui Neil Armstrong. Jaguar s-a întors!”

Vechiul XJ a fost una dintre cele mai avansate, din punct de vedere tehnologic, mașini ale vremii. Problema lui a fost că, în afara celor care l-au construit și câțiva care l-au cumpărat, nimeni nu a știut asta. Dacă ar fi să caut un vinovat, eu aș merge pe mâna designerilor care au insistat să camufleze avansul tehnolgic într-o caroserie ce părea desenată în anii 80’. Ei numeau aceasta strategie, păstrarea valorilor tradiționale ale mărcii. Mai târziu economiștii au avut și ei un nume pentru această stragie, se numea balanță negativă. 
Ce s-a schimbat?

Mai pe scurt, tot. Înconjoară de câteva ori mașina (la peste 5 m lungime ar fi bine să ai o minimă condiție fizică) și nu vei descoperi nici măcar o umbră a tradiționalismului obsesiv ce a definit această marcă pentru ultimele două decenii.Citiți mai multe în numărul 110 al revistei AutoExpert

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top