Citroen, +31% vânzări pe 2019 în România

Citroen C5 Aircross Hybrid autoexpert.ro

Constructorul francez Citroen a raportat o creștere spectaculoasă, de 31%, a livrărilor de automobile pe piața autohtonă. Pe parcursul anului 2019 Citroen a avut un total de 3400 unități comercializate în România.

Citroen marchează cu această creștere de 31% al șaselea an consecutiv de evoluții pozitive pe piața locală. Din totalul de 3400 vehicule vândute pe parcursul anului trecut, 89% au reprezentat modele de persoane și 11% au fost comerciale.

Conform companiei, creșterea a fost datorată celor trei noi modele ale sale: C3, C3 Aircross și C5 Aircross. La nivel continental, Citroen a raportat și în 2019 vânzări în creștere. Este a opta oară, consecutiv, când are un trend pozitiv. Astfel, pentru anul trecut constructorul a raportat și în Europa livrări record, de 835.000 de exemplare. Cota sa de piață a ajuns la 4,7%.

Strategia pe termen scurt a producătorului vizează, de acum, electrificarea. Va lansa primul său PHEV (plug in hybrid) – C5 Aircross Hybrid – în a doua parte a anului. Apoi, fiecare model nou lansat va avea și versiune electrificată. În plus, Citroën vrea să electrifice complet gama sa până în 2025.

Adaugati comentariu