Citroen Aircross Concept. SUV compact în viziunea francezilor

Citroen vine la Shanghai cu Aircross Concept, studiul viitorului SUV compact al mărcii. Înlocuitorul actualului C4 Aircross va fi creat pe platforma modulară EMP2 a grupului PSA.

Citroen Aircross Concept afişează un design inedit, inspirat de cel al fratelui mai mic C4 Cactus. Un design dominat de rotunjimi ample, puternic contrastante cu muchiile ascuţite ce îmbracă o caroserie compactă, cu dimensiuni tipice segmentului C – lungime de 4,58 metri, o lăţime de 2,1 metri şi o înălţime de 1,8 metri.

Citroen duce mai departe şi conceptul inovator de protecţie a caroseriei Air Bumps. Micile bule umplute cu aer sunt înlocuite de ‘Alloy Bumps’, un set de inele din aluminiu acoperite cu cauciuc.

Aircross Concept este un hibrid animat de o unitate THP pe benzină de 1,6 litri şi 218 CP şi un motor electric de 95 CP. Montat la nivelul punţii din spate, acesta este alimentat de un set de baterii litiu-ion ce pot fi încărcate în 3 trei ore şi jumătate de la prizele conveţionale.

În total, ansamblul produce o putere maximă de 313 CP, autonomia în modul de rulare electric fiind estimată la 50 de kilometri. Citroen Aircross Concept se laudă cu un consum mediu de 1,7 litri/100 km şi emisii neverosimil de reduse, de 39 grame CO2/km.

În regim extraurban, motorul termic este activat automat, în timp ce la viteze ridicate, acesta rămâne singura sursă de energie pentru roţile anterioare. Funcţia boost trezeşte la viaţă ambele motorizări, sprintul de la 0 la 100 km/h fiind, în acest caz, realizat în 4,5 secunde.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top