Citroen C3 Pluriel împlinește 20 de ani de la lansare

Citroen C3 Pluriel

Citroen aniversează 20 de ani de existență pentru modelul C3 Pluriel, un automobil aparte ce a încercat să unească cinci tipuri diferite de caroserie într-una singură.

Citroen C3 Pluriel a fost prezentat în luna mai a anului 2002 și a rămas în producție până în anul 2010. Au fost produse 115.097 exemplare la uzina Citroen Villaverde din Spania. Modelul C3 Pluriel a intrat în istorie pentru ideea pe care a pus-o în aplicare. O caroserie modulară ce îmbina cinci versiuni diferite: berlină, berlină panoramică, cabriolet, spider și pick-up.

Citroen C3 Pluriel

Citroen C3 Pluriel – 20 de ani

Fiind la bază un model cu două portiere, C3 Pluriel putea fi configurat după bunul plac al proprietarului, o serie de elemente ale caroseriei putând fi demontate pentru a fi transformat. Modelul dispunea de un soft-top textil ce putea fi rulat în spate, sau îndepărat cu totul pentru ca mașina să se transforme într-o decapotabilă. Arcadele laterale ce susținea plafonul puteau fi demontate și C3 Pluriel se transforma într-un spider.

Citroen C3 Pluriel

În 2008, pentru a marca aniversarea a 60 de ani de existență a modelului 2CV, Citroën a lansat o ediție limitată a modelului C3 Pluriel – Charleston – ca omagiu adus modelului 2CV Charleston, lansat în 1980.

Citroen C3 Pluriel

Citroen C3 Pluriel

Test drive Citroen C3

Via Citroen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

The Distinguished Gentleman's Drive AutoExpert.ro

The Distinguished Gentleman’s Drive

The Distinguished Gentleman’s Drive este o acțiune caritabilă ce implică mașini clasice. Scopul său? Să atragă atenția asupra problemelor de sănătate cu

Scroll to Top