Test drive Citroen C5 3.0 HDi V6 240 CP

Citroen C5 3.0 HDi V6

La bordul lui C5 vei experimenta o nouă formulă de condus care te va izola de traficul nebun, de semafoare și claxoane.

  • Calitate deosebita a interiorului
  • confort foarte bun gratie suspensiei pneumatice
  • design exterior distins
  • Ergonomie precara a sistemelor electronice
  • motor prea puternic raportat la potentialul dinamic al masinii

Evident, nu este prima oară când conduc un Citroën C5, dar a existat ceva special în legătură cu acest exemplar. Aș arăta cu degetul vopseaua specială, negru mat. Recunosc că această particularitate îi conferă o apariție plină de mister, ce te duce cu gândul la exclusivitate, chiar înainte de a identifica marca și modelul.

Rar se întâmplă ca un model deja trecut de prima tinerețe să întoarcă capete pe stradă. Are o prezență ce impune un fel de respect în trafic. Îți este permisă trecerea mult mai ușor, nu ești claxonat și nu se agită nimeni pe lângă tine încercând să te depășească. Iar oricine te va vedea coborând din el ți se va adresa cu apelativul dumneavoastră.

Revenind la lucruri concrete, am avut plăcerea de a conduce versiunea echipată cu motorul V6 diesel de 3.0 litri, cu ai săi 240 CP. Deși este o mașină grea, puterea motorului este suficientă pentru a compensa acest lucru. Amintim în acest sens cele 7,9 secunde necesare pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc. Trebuie să vă spun de la început că orice senzație ce ar avea legătură cu viteza sau cu sportivitatea este filtrată fără greș de suspensia pneumatică. Ideală pe drumurile din România, aceasta îți va oferi o călătorie la cel mai înalt nivel de confort.

Un alt mod de a conduce

Este ceva legat de acest C5 ce îl face special. Aș compara intensitatea efectului mașinii asupra mea cu cea pe care a avut-o Mitsubishi Evo. Dacă la cea din urmă raportam totul la periodele de frânare, trase și transfer de mase, la Citroën ești ”împins” să faci totul astfel încât să călătorești în confort deplin.

Direcția e foarte ușoară, cutia automată are ritmul ei, iar scaunele acestui model le-am lăudat de fiecare dată când am avut ocazia. Dacă vrei să-l cumperi, uită de valoarea de revânzare și gândește-te la felul în care arată și cum te face să te simți. Alege negru mat și vei fi surprins de câte ori te vei trezi contemplând un C5.

Date tehnice: Citroen
C5
Sasiu si caroserie
Motorizare 3.0 HDi
Nr. usi/locuri 4/5
Masa proprie/totala [kg] 1765/2275
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4780/1860/1460
Ampatament
Volum portbagaj [l] 535 (1490)
Motor si transmisie
Tip motor 3.0 HDi
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 2993
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 177(240)/3800
Cuplu max. [Nm/rpm] 450/1600
Cutie de viteze Automata/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 243
0-100 km/h [s] 8.3
Consum urban/extra/mixt 9.9/5.7/7.2
Emisii CO2 [g/km] 189

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top