Citroen C5 Aircross: Primele imagini cu noul SUV compact

Citroen C5 Aircross este cel mai nou SUV al casei franceze. Situat la limita superioară a clasei compacte, acesta va fi lansat luna viitoare, la Shanghai.

Citroen a publicat două schițe oficiale în avanpremiera debutului oficial de la salonul auto chinez. C5 Aircross este versiunea de serie a conceptului Aircross, prezentat tot la Shanghai, în 2015.

Noul SUV va avea o lungime de aproximativ 4,6 metri și va poziționat în gama Citroen deasupra actualului C4 Aircross. C5 Aircross nu trebuie văzut drept un înlocuitor al modelului de clasă medie C5, ci ca un SUV de clasă compactă, corespondent al fratelui de concern Peugeot 3008.

Platforma tehnică va fi identică cu cea a lui Peugeot 3008, fiind vorba despre arhitectura modulară EMP2 a grupului PSA, care va sta și la baza modelului înrudit de la Opel, Grandland X, așteptat pe piață în toamna acestui an.

Citroen C5 Aircross va ajunge și în Europa până la finele anului, debutul pe piața din China urmând să aibă loc ceva mai devreme, în această vară. Salonul de la Shanghai are loc în ultima săptămână a lunii aprilie. Vom reveni cu detalii.

citroen-c5-aircross (2)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top