Citroen continuă ofensiva SUV-urilor – Noul C5 Aircross este aici

Citroen C5 Aircross

Citroen continuă ofensiva SUV-urilor și dezvăluie noul C5 Aircross, cu o imagine unică și o personalitate puternică, pentru că vine cu 30 de opțiuni de personalizare extereioară. Constructorul îl promovează ca fiind cel mai modular și mai confortabil model din segment.

Energic și încrezător, Citroen C5 Aircross ajunge acum și pe piața europeană, după ce francezii au vândut 80.000 de unități în China, acolo unde modelul a fost deja lansat. SUV-ul măsoară 4,50 m în lungime și vine cu proporții robuste și imaginea îndrăzneață tipică modelelor Citroen.

Citroen C5 Aircross

Sistemul Airbumps protejează părțile laterale, iar garda la sol de 230 mm îi confirmă natura aventuroasă. Sunt 30 de moduri în care cel care comandă modelul și-l poate personaliza. Acesta poate alege una dintre cele șapte culori disponibile pentru caroserie, dar și diverse inserții colorate și un acoperiș negru.

Echipat cu suspensia Progressive Hydraulic Cushions și cu scaune Advanced Comfort, Citroen C5 Aircross oferă o experiență nouă la rulare. Acestea filtrează denivelările drumului, asigurând un confort inegalabil în segment, promit francezii.

Citroen C5 Aircross

La interior, sunt disponibile cinci tipuri de personalizare, care includ culori și materiale distincte. Citroen C5 Aircross primește un instrumentar de bord digital cu ecran TFT de 12.3 inci și un ecran capacitiv de 8 inci.

Bancheta din spate este alcătuită din trei scaune cu posibilitate de înclinare, rabatare sau glisare individual, iar portbagajul oferă un volum impresionant, între 580 și 720 de litri (în funcție de poziția banchetei).

C5 Aircross beneficiază de prezența a 20 de sisteme de asistență, printre care Highway Driver Assist, un sistem de rulare autonomă nivelul 2, dar și Grip Control cu funcție de coborâre a pantelor dedicate șoferilor aventurieri. SUV-ul nu va fi disponibil cu tracțiune integrală. La bord se regăsește funcția de încărcare wireless a telefoanelor mobile.

Citroen-C5-Aircross-44

Sub capota bombată a lui C5 Aircross, în momentul lansării, se vor regăsi un motor pe benzină PureTech de 1,2 litri cu 130 de cai putere și două unități diesel BlueHDi, 1.5 cu 130, respectiv 2.0 cu 180 de cai putere. Acesta din urmă vine în compania noii transmisii automate cu 8 rapoarte EAT8, opțională pentru celelalte unități.

Construit la Rennes-La Janais, C5 Aircross va ajunge pe piață în cea de-a doua parte a anului acesta. O versiune plug-in hybrid va fi disponibilă din 2019.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top