Citroen investește în insula grecească Chalki

Insula Chalki Citroen autoexpert.ro

Scopul: transformarea insulei Chalki într-una cu o economie fără emisii. Citroen investește în acest proiect, ajutând-o să se transforme în prima insulă ”ECO” grecească.

Pe lângă compania franceză, sunt implicați și alți parteneri importanți, precum Vodafone Hellas, ALD Automotive și Akuoenergy Grecia. Planul are drept scop transformarea insulei într-una care să se poată autosusține energetic. Astfel, va fi implementată inclusiv mobilitatea pur electrică, pe lângă alte caracteristici ”smart”. Motivul alegerii insulei Chalki: aceasta se află sub egida Unesco drept Centru Internațional de Pace și Prietenie.

➡ Acesta este e-Berlingo Van! 💡

Concret, Citroen oferă autorităților publice, în primă fază, 6 vehicule complet electrice. Două Ami vor fi date Poliției și Gărzii de Coastă, două ë-C4 și un ë-Spacetourer vor ajunge la municipalitatea insulei Chalki, în timp ce un ë-Jumpy va fi livrat Comunității energetice din Chalki. Pentru două dintre ele va exista un leasing gratuit timp de 48 de luni, după care Citroen le va răscumpăra și le va dona municipalității insulei Chalki.

Citroen investește într-o economie ”verde”

Acest proiect va schimba viețile mai multor persoane pentru moment, dar acesta este doar începutul. Prin această inițiativă de a transforma Chalki într-o economie „verde”, fără emisii, Citroën deschide calea unui viitor mai bun și demonstrează că electrificarea este cea mai bună soluție ”, adaugă Vincent Cobée.

Citroen investește în Chalki

În final, toate vehiculele convenționale și electrificate de pe insulă vor fi înlocuite cu unele electrice, de la mai multe mărci. Citroen va asigura, de asemenea, ”prețuri accesibile” potențialilor clienți localnici. Totodată, le va asigura utilizarea gratuită a aplicațiilor pe care le încorporează mașinile.

Adaugati comentariu