Citroen Oli [all-ë] – concept electric cu linii radicale

La puțin timp după prezentarea noului logo Citroen, marca franceză lansează conceptul Oli [all-ë], un studiu ce caracterizează viitorul limbaj de design al mărcii.

Citroen Oli [all-ë] este un concept electric complet funcțional, dar care nu va fi transpus în producția de serie. Altfel spus, acest concept nu anunță un viitor model, ci mai degrabă ne arată direcția în care va merge limbajul de design al mărcii Citroen.

Citroen Oli [all-ë]

Oli vine cu linii radicale și forme pătrățoase. Are dimensiuni similare cu un Citroen C3 Aircross, dar un aer mult mai robust. ”Oli este o platformă de lucru ce permite explorarea de idei ingenioase și pragmatice pentru producția viitoare”, explică Laurence Hansen, director de produs și strategie pentru Citroen. „Este posibil ca aceste idei să nu se materializeze toate în același timp și nu în forma fizică propusă de oli, dar inovația și creativitatea oferite de acesta vor inspira cu siguranță viitoarele modele Citroën,” afirmă Laurence Hansen.

Partea frontală este masivă, încadrată de blocuri optice în forma literei C ce scot în evidență noul logo Citroen. Acesta ascunde și portul de încărcare pentru baterie. Parbrizul este drept, iar o serie de elemente ale caroseriei sunt fabricate din materiale reciclate. Anvelopele speciale au fost furnizate de Goodyear.

Interiorul merge pe un stil minimalist, ispirat de modelul Citroen Ami. Conceptul Oli folosește un motor electric, iar francezii spun că acesta consumă doar 10 kWh/100 km. Autonomia este de 400 km.

Via Citroen

 

Adaugati comentariu