Citroën Racing intră în a treia dimensiune

Citroën Racing intră într-un nou capitol al istoriei sale, prin angajarea modelului DS3 WRC în Campionatul Mondial de Raliuri 2011. Având ca obiectiv obținerea celui de-al șaptelea titlu de Campion Mondial la Constructori, echipa Citroën Total World Rally Team va alinia la start 2 echipaje.

Unul format din Sébastien Loeb si Daniel Elena, care vor incerca sa castige cel de-al 8-lea titlu mondial consecutiv la piloti si copiloti, si unul compus din Sébastien Ogier si Julien Ingrassia, care a fost promovat in cadrul echipei, dobandind drepturi depline, dupa cele 2 victorii in raliuri obtinute in sezonul 2010. In plus, 3 Citroën DS3 WRC vor fi incredintate unor piloti privati : Petter Solberg, Kimi Räikkönen si Peter van Merksteijn.

Angajat la cel mai inalt nivel in mondialul de raliuri de 10 ani, Citroën Racing arunca in competitie al 3 model de World Rally Car : dupa Xsara si C4, fiecare detinatoare a cate 3 titluri mondiale, DS3 WRC isi va face intrarea in scena cu ocazia Raliului Suediei (10-13 februarie), prima etapa din sezonul 2011. Echipa condusa de Olivier Quesnel si-a fixat un obiectiv pe cat de simplu pe atat de ambitios si anume acela de a pastra in sanul echipei cele 2 titluri mondiale cucerite in 2010 – la Constructori si Piloti.

Un veritabil concentrat de « Créative Technologie », Citroën DS3 WRC corespunde noilor reglementari ale FIA. Cea mai evidenta schimbare tine evident de gabarit : DS3 este in mod clar mult mai compacta decat C4, ceea ce ii confera un comportament mai spectaculos. 

O schimbare revolutionara se petrece si sub capota, DS3 WRC beneficiand de un motor in 4 cilindri 1.6 turbo cu injectie directa conceput integral de Citroën Racing. Acesta este cuplat unei transmisii 4×4, cu o cutie manuala comandata secvential si un sistem de repartizare constanta a puterii pe trenul de rulare fat si spate.

Dezvaluit in cadrul Salonului de la Paris din octombrie 2010, Citroën DS3 WRC a beneficiat de numeroase sesiuni de teste pentru a pregati un sezon ce se va intinde pe 9 luni si va include 13 raliuri, fiecare aparte si cu specificul sau. De la frigul polar din Suedia la caldura desertica a Iordaniei, Campionatul Mondial de Raliuri este o provocare pentru echipaje si vehicule. Echipa tehnica, plasata sub responsabilitatea lui Xavier Mestelan-Pinon, a cautat sa reproduca conditiile cele mai extreme pe care le vor intalni pilotii in cadrul sesiunilor de teste pentru a verifica fiabilitatea si pentru a dezvolta performantele masinii.

Reprezentand oficial culorile Marcii, echipa Citroën Total World Rally Team va angaja in cursa 2 DS3 WRC pentru echipaje provenind de pe filiera proprie, constituita astazi din cupele Citroën Racing Trophy organizate in toata Europa. De 7 ori campioni mondiali de raliuri, campionii en titre Sébastien Loeb si Daniel Elena se lanseaza cu entuziasm in aceasta noua provocare. 

Detinand aproape toate recordurile posibile in WRC, ‘Seb’ si ‘Danos’ vor porni in fiecare cursa cu obiectivul clar de a se impune si de a-si imbogati si mai mult incredibilul palmares. Dupa ce a disputat 3 raliuri in 2010 in cadrul echipei oficiale, echipajului Sébastien Ogier si Julien Ingrassia i se va incredinta DS3 WRC cu n°2. Detinand déjà 2 victorii mondiale, Francezii trebuie acum sa confirme, imbinand viteza cu constanta.

Alaturi de Citroën dintotdeauna, Total continua sa se implice in calitate de partener al echipei oficiale. Modelele DS3 WRC vor purta de asemenea culorile celebre ale Red Bull, care confirma parteneriatul initiat in 2008. Trei marci revin in randul partenerilor Citroën Racing : Michelin, care va echipa cu pneuri DS3 WRC, precum si Facom si Alcon. 

Exploatate de catre Citroën Racing Technologies, trei DS3 WRC suplimentare vor fi angajate de catre echipaje private de-a lungul sezonului 2011. Petter Solberg / Chris Patterson vor lua startul in 13 raliuri, Kimi Räikkönen / Kaj Lindström vor participa in 10 raliuri si Peter van Merksteijn / Eddy Chevaillier isi vor incepe sezonul competitional in Raliul Portugaliei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top