Citroen schimbă șeful diviziei de design. Se schimbă și look-ul mașinilor?

Citroen C5 Aircross

Poate fi schimbarea la față pentru Citroen. Constructorul francez și-a ales un nou șef de deisgn. Pierre Leclerq revine în Europa după o perioadă scurtă petrecută la Kia, în Coreea de Sud.

Belgianul în vârstă de 46 de ani a urmat cursuri de design în California, Statele Unite. A petrecut apoi un deceniu la BMW, fiind responsabil cu imaginea modelelor M Performance. A contribuit, de asemena, la design-ul lui Mini Countryman, a celei de-a doua generații BMW X5 și a primei generații BMW X6. Tot el este cel care a desenat, la începutul carierei, conceptul Ford Street’Ka.

Pierre Leclercq Citroen

Citroen C3 Aircross – test cu măsurători complete

A făcut apoi parte din staff-ul Great Wall Motors din China, începând cu 2013, iar anul trecut s-a mutat la Kia. Acum PSA l-a chemat să revină în Europa pentru a redesena divizia Citroen, unde îl va avea ca șef direct pe Jean-Pierre Ploue, șeful departamentului de design de la PSA.

Leclerq îi succede în funcție lui Alexandre Malval, care va părăsi compania.

“Prin numirea lui Pierre Leclerq ca șef al Departamentului de Design, sunt încrezătoare în capacitatea noastră de a începe un nou ciclu de creativitate, pentru a oferi modelelor noastre un design și mai puternic, continuând să ne concentrăm pe confort”, spune CEO-ul Citroen, Linda Jackson.

 

Adaugati comentariu