Citroen și Sebastien Loeb intră în FIA WTCC

Puternic înscrise în genele Citroen, competiţiile auto prezintă multiple forme de expresie. Dominând cursele rutiere din cele patru colţuri ale lumii timp de 20 de ani, Citroen îşi îndreaptă acum atenţia către cursele de pistă din cadrul Campionatului Mondial de Turisme FIA (FIA WTCC) începând din 2014.

La deschiderea Salonului Auto de la Paris de anul trecut, Citroën a menționat că ia în considerare participarea in FIA WTCC, iar acum compania franceză confirmă participarea in campionatul din 2014. Deținător a 5 Cupe Cross Country Rally World şi a opt titluri la World Rally Championship, Citroën va participa pentru prima oară la un campionat internațional de curse pe circuit. Este un semnal ce subliniază atât importanța competițiilor auto petru Citroën, cât și determinarea brandului de a continua relația extraordinară cu Sébastien Loeb.
«Citroën Racing şi-a petrecut ultimele luni încercând să aprofundeze oportunitatea de a implementa acest program», afirmă Frédéric Banzet, Director general Citroën. «WTCC se bazează pe câteva aspecte absolut fundametale petru Citroën: vizibilitate media extinsă, reglementări care să reducă bugetele şi un calendar mondial competițional veritabil.
Participarea la acest campionat ne oferă posibilitatea de a expune platforma Créative Technologie şi capacitatea de a dezvolta Marca pe acele piețe în creştere, deosebit de promițătoare, precum China, Rusia sau America de Sud. Țin să mulțumesc pe această cale parteneriatului nostru istoric cu Total, care va fi alături de noi şi în această nouă aventură.»
Intrarea Citroën Racing pe circuit va coincide cu introducerea unei noi generații de autovehicule, mult mai spectaculoase față de cele existente în prezent. «A concura la o categorie petru prima dată pornind de la zero reprezintă o adevărată provocare pentru echipa noastră», a declarat Yves Matton, directorul echipei Citroën Racing. «Acestea fiind spuse, vom putea re-utiliza o mare parte a experienței noastre de la motorizarea de 1.6 turbo cu injecție directă de pe DS3 WRC. Am început deja lucrul la centrul tehnic Versailles care se va intensifica în următoarele săptămâni cu primele teste ale mașinii noastre şi cu o campanie de dezvoltare, pentru a pregăti sezonul 2014. Evident, suntem în continuare fideli raliului şi vom continua să lucrăm din greu petru a obține cele mai bune rezultate în 2013.
Parteneriatul cu Abu Dhabi a fost consolidat, ceea ce ne permite să participăm la WRC cu un nou sistem şi noi obiective.» Citroën Racing va lua parte la întreg sezonul FIA WTCC 2014. Numele primului pilot este cu siguranță deja cunoscut: având un palmares de 9 titluri la World Rally Championship Drivers cu modelele Xsara, C4 şi DS3 WRC, Sébastien Loeb nu şi-a ascuns entuziasmul de a se angrena la această provocare alături de echipa sa favorită: «În primul rând am fost extrem de încântat să aflu că proiectul s-a confirmat. Este aproape un vis că vom scrie un nou capitol în istorie. Sunt nerăbdător să efectuez primele ture pe circuit la volanul maşinii şi să începem testele. Acest an de tranziție a fost destinat dobândirii de noi experiețe şi îmbunătățirii abilităților pe circuit. Nu mă aştept să câştig de îndată, însă sunt hotărât să obțin victoria într-o bună zi.»

Adaugati comentariu