Civic Type-R, nou record pe Nürburgring Nordschleife

Proaspăt lansată la Salonul Auto de la Geneva din acest an, noua Honda Civic Type-R a reușit să stabilească pe data de 3 aprilie un nou record pe celebrul circuit Nurburgring, recucerindu-și titlul de cea mai rapidă mașină cu tracțiune față.

După debutul la Salonul de la Geneva, Civic Type-R a trebuit să dovedească aptitudinile sale de hot-hatch, iar cel mai bun loc unde putea să arate ce poate a fost pe circuitul german de la Nürburgring. Față de generația anterioară, noul Civic Type-R a reușit să scadă timpul cu șapte secunde, coborând acum sub 7m45 de secunde timpul pe tur.

Civic Type R Nurburgring_03

Noul model a venit cu o electronică îmbunătățită a managementului motorului, ajungând să ofere acum 320 CP. De asemenea, mulțumită atât ampatamentului, cât și ecartamentului mai mari, precum și a suspensiei spate multi-braț, compacta japoneză a câștigat la capitolul stabilitate pe viraje. Pentru palierele de viteză, pachetul aerodinamic special a adus o îmbunătățire stabilității pe liniile drepte.

Spre deosebire de vechiul Civic Type-R , noua generație are suspensii independente pe spate, anvelope mai late și ampatament mai mare.

Conform declarațiilor lui Ryuichi Kijima, inginerul-șef al platformei tehnice, pe virajul Metzgesfeld unde vechea generație dezvolta 150 km/h, noua generație a putut merge cu 160 km/h.

Spre deosebire de mașina de serie, Type-R-ul folosit pentru record a beneficiat de un roll-cage doar din rațiuni de siguranță, producătorul precizând că nu a contribuit în niciun fel la rigiditatea structurală a mașinii. Pentru a compensa masa suplimentară, mașinii i-au fost scoase bancheta spate și elemente din instalația de infotainement. Anvelopele folosite de mașina de record sunt anvelope performante legale pentru mers pe stradă, chiar dacă sunt mai orientate pentru circuit (așa-numitele semi-slick).

Precedentul record, de 7m49s21”, era stabilit de Volkswagen Golf GTI Clubsport S de 306 CP, iar noul Civic Type-R a obținut 7m43s80”.

Filmul turului de pistă îl puteți urmări aici:

Desigur, este așteptat răspunsul unei eventuale generații Renault Megane RS.

 

 

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top